Gå direkt till innehåll
Berlin. Foto: Getty images
Berlin. Foto: Getty images

Pressmeddelande -

Ny utrikeslinje till Berlin med BRA från Landvetter

BRA gör en satsning på utrikestrafik och öppnar i slutet av mars en ny direktlinje till Berlin från Göteborg Landvetter Airport. Den tyska huvudstaden har ökat kraftigt i popularitet och med den nya direktlinjen erbjuds resenärerna nio avgångar i veckan från Landvetter.

I slutet av mars 2020 startar BRA en ny utrikeslinje från Göteborg Landvetter. Destinationen är Berlin som är ett av Landvetters mest populära resmål. Direktlinjen kommer att flygas sex dagar i veckan med klimateffektiva ATR 72–600.

Utrikestrafiken på Göteborg Landvetter fortsätter att växa och antalet utrikesresenärer under september månad visade en ökning på 3 procent jämfört med föregående år.

- Vi välkomnar satsningen som BRA gör på regionen genom att öppna en ny utrikeslinje från Landvetter. Tyskland är en av våra största utrikesmarknader och det är viktigt för västsvenska privat- och affärsresenärer att på ett enkelt och smidigt sätt nå populära Berlin. Den nya direktlinjen möter även en större efterfrågan bland våra resenärer på hållbart flyg, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Resenärerna erbjuds klimatkompenserat, bokningsbart biobränsle vid biljettköp och resor med bränsleeffektiva turbopropellerflyg. De fossila utsläppen är alltid klimatkompenserade för alla passagerare som reser med BRA.

Direktlinjen mellan Göteborg Landvetter och Berlin Tegel startar den 30 mars 2020 och kommer att trafikeras med flygplansmodellen ATR 72–600 som har plats för 72 passagerare. Flygtiden beräknas till 95 minuter.

Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av Swedavias tio flygplatser ska år 2020 ha noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll