Gå direkt till innehåll
Norwegian flyger till Grenoble från Landvetter i vinter. Foto: Getty images.
Norwegian flyger till Grenoble från Landvetter i vinter. Foto: Getty images.

Pressmeddelande -

Fler skidorter nås med direktflyg till Turin och Grenoble från Landvetter

Under vintersäsongen kommer svenska skidresenärer att kunna flyga direkt med Norwegian till Turin och Grenoble, två helt nya destinationer från Göteborg Landvetter Airport en gång i veckan. Med de nya direktlinjerna till populära Italien och Frankrike trafikerar Norwegian totalt 16 utrikesdestinationer från Göteborg. Norwegian är det enda flygbolaget som erbjuder direktförbindelser på sträckorna.

Från Turin nås smidigt italienska skidorter som Cervinia, Champoluc och Sestriere såväl som franska Serre Chevalier och La Grave. Som huvudort i Piemonte är Turin i norra Italien också en spännande destination för alla som är intresserade av mat och dryck från regionen.

Grenoble är en känd vintersportort i sydvästra Frankrike som ofta kallas för porten till Alperna eftersom staden är omgiven av tre bergskedjor. Närliggande skidorter från Grenoble är exempelvis Val Thorens, Valmeinier, Les Menuires, Meribel, Les Deux Alpes, Alpe d’Huez och Val d’Isere.

Flygbolaget Norwegian gör det nu ännu enklare för alla skidåkande resenärer att flyga direkt från Göteborg till destinationer med smidiga förbindelser till skidorter i Alperna under vintersäsongen. Med Turin och Grenoble erbjuder Norwegian 16 utrikesdestinationer från Landvetter.

- Vi är glada att Norwegian väljer att utöka sitt linjenät med ytterligare två nya säsongslinjer och gör en satsning på skidåkande svenskar i vinter. Detta ger boende i Västsverige en bättre tillgänglighet och möjlighet till vintersport på skidorter i populära Frankrike och Italien. Hittills i år har 13 nya linjer öppnat från Göteborg Landvetter och att kunna erbjuda ytterligare två nya destinationer är särskilt glädjande då efterfrågan på direktlinjer är fortsatt stark, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

– Det är glädjande att kunna erbjuda göteborgare direktflyg till både Turin och Grenoble. Båda destinationerna har mycket att erbjuda med många sevärdheter. Flygplatserna ligger dessutom strategiskt bra till för skidentusiaster vilket innebär att man endast på ett par timmars bilresa kommer till ett flertal attraktiva skidorter i både Italien och Frankrike. Vi ser fram emot att välkomna både nya och gamla resenärer ombord, säger Magnus Maursund, Senior Vice President Commercial Short Haul på Norwegian.

Den nya flyglinjen från Göteborg Landvetter Airport (GOT) – Turin (TRN) trafikeras en gång i veckan, på lördagar under perioden 28 december 2019 – 28 mars 2020.

Den nya flyglinjen Göteborg Landvetter Airport (GOT) – Grenoble (GNB) trafikeras en gång i veckan, på lördagar under perioden 8 februari - 28 mars 2020.

Biljetter finns nu till försäljning på www.norwegian.com.

Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av Swedavias tio flygplatser ska år 2020 ha noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se 

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Presskontakt

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00

Relaterat innehåll