Gå direkt till innehåll
Vy över Saint Francis of Assis-kyrkan sett från Karlsbron i Prag, Tjeckien. Foto: Shutterstock.
Vy över Saint Francis of Assis-kyrkan sett från Karlsbron i Prag, Tjeckien. Foto: Shutterstock.

Pressmeddelande -

Ny direktlinje mellan Göteborg och Prag med Ryanair

Nu lanserar Ryanair en ny direktlinje från Göteborg Landvetter Airport till Prag. Från 3 april 2019 kommer de västsvenska resenärerna kunna flyga två avgångar i veckan mellan Landvetter och den tjeckiska huvudstaden.

Tjeckiens huvudstad är en klassisk weekend-destination som erbjuder historia, gastronomi och kultur. Från april 2019 får boende i Västsverige fler möjligheter att nå den vackra staden Prag med Ryanair.

– Det är glädjande att Ryanair öppnar sin fjortonde direktlinje från Göteborg Landvetter Airport och nu till weekend-pärlan Prag. Vi är glada att intresset för Centraleuropa fortsätter att öka och att den nya direktlinjen även underlättar för resenärer som vill besöka släkt och vänner i de båda länderna, säger Helena Wiberg, tf flygplatsdirektör och chef verksamhetsutveckling på Göteborg Landvetter Airport.

– Jag är glad över att kunna presentera en ny direktlinje till Göteborg Landvetter Airport med två avgångar per vecka, vilket säkrar mer turism till Göteborg och dess region. Samtidigt erbjuder den nya sommarlinjen Prag och Tjeckien inom räckhåll för de svenska resenärerna, så de kan besöka den fantastiska tjeckiska huvudstaden, säger Chris Lundshøj, Sales and Marketing Executive för Skandinavien och Baltikum på Ryanair.

Sträckan Göteborg Landvetter Airport (GOT) – Prag Ruzyně International Airport (PRG) kommer att trafikeras på onsdagar och söndagar från början av april 2019.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Presskontakt

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00

Relaterat material

Relaterade nyheter