Gå direkt till innehåll
Promenadväg intill klipporna vid Howth Head nordöst om Dublin på Irland. Foto: Shutterstock/Cristian N Gaitan.
Promenadväg intill klipporna vid Howth Head nordöst om Dublin på Irland. Foto: Shutterstock/Cristian N Gaitan.

Pressmeddelande -

Direktflyg med Ryanair till Dublin från Göteborg

Den starka expansionen för Ryanair på Göteborg Landvetter Airport fortsätter. Flygbolaget lanserar nu sin fjärde nyhet som är en direktlinje till Dublin från sommarsäsongen 2019. Två dagar i veckan avgår flygen till huvudstaden på den Irländska gröna ön.

På tisdagar och lördagar med start i april 2019 kommer Ryanair att börja flyga mellan sin hemvist i Dublin till Göteborg Landvetter. Sedan år 2011 har trafiken mer än fördubblats på sträckan som nyttjas av såväl affärsresenärer som turister i båda riktningar. Den nya linjen underlättar även för många irländare som reser till Göteborgsregionen för att besöka släkt och vänner.

– Vi är glada att ett snabbväxande Ryanair ser potentialen i Västsveriges expansiva region och väljer att starta ännu en direktlinje hit. Detta gynnar framförallt våra affärsresenärer där antalet har tredubblats på sex år och nu står för 40 procent av den trafik som idag måste mellanlanda på väg mellan Göteborg och Dublin. Med bolagets moderna flygplansflotta erbjuds även privatresenärerna en smidig förbindelse till en ny weekenddestination, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Irlands huvudstad är trots sin mindre storlek en global stad och ett populärt resmål. Dublin har en långtgående historia från vikingatiden och med dagens moderna kultur är Dublin ett centrum för utbildning, konst, musik, uteliv, ekonomi och industri. Flera globala företag inom IT, medicin och kommunikation finns etablerade i regionen, som Microsoft, Pfizer, Google, Facebook och LinkedIn.

– Vi är glada att ännu en gång lansera en ny Göteborgslinje. Dublin är vår nya destination, som tillsammans med nyheterna Barcelona, Manchester och Prag, kommer att starta i april 2019. Direktlinjen kommer att flygas med två veckoavgångar som en del av Ryanairs sommarprogram 2019, säger Chris Lundshøj, Sales and Marketing Executive för Skandinavien och Baltikum på Ryanair.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf presschef - Acting Head of Media Relations Press & media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press & media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll