Gå direkt till innehåll
Filip Poon och Johan "Matgeek" Hedberg har smakat sig igenom maten på Arlandas nya Marknadsplats. Foto: Bonnierförlagen/Johan Hedberg
Filip Poon och Johan "Matgeek" Hedberg har smakat sig igenom maten på Arlandas nya Marknadsplats. Foto: Bonnierförlagen/Johan Hedberg

Pressmeddelande -

Kända matprofiler smakar på Arlandas nya matutbud – nu släpps videon

Hur smakar maten på Arlanda? Ett bredare utbud, mer prisvarierat och ”roligare” mat var resenärernas önskemål kring de nya restaurangerna på Arlanda. I dag, 17 juni, lanseras matprofilerna Johan ”Matgeek” Hedbergs och Filip Poons engagerande test av maten. Ett test som tydligt visar vad som är bra men också vad som kan bli bättre.

Det nya matutbudet på Marknadsplatsen i Terminal 5 är brett. Här finns något för alla smaker och alla plånböcker i form av restauranger som till exempel Jureskogs, Hawaii Poké och La Girafe by Pontus Frithiof. Tidigare resenärsundersökningar har visat att utbudet uppfattas som begränsat och att det saknas variation. Swedavia har mött önskemålen med ett helt nytt utbud, både vad gäller koncept, smak och prisbild.

För att testa det nya matutbudet har de kända matprofilerna Johan ”Matgeek” Hedberg och Filip Poon bjudits in. De har genomfört ett objektivt test av frukost, lunch, middag, fika och dessert. En förutsättning för testet var att om det visar sig att det finns brister ska dessa åtgärdas av restaurangerna.

Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning Swedavia, tror att det nya utbudet kommer att berika resenärernas upplevelse på flygplatsen och mattestet hjälper dem att hitta något som passar just dem både smak- och budgetmässigt.

− I arbetet med förändringen och förbättringen av det kommersiella utbudet på Arlanda har vår målsättning varit att göra shopping, mat och dryck till en del av resenärsupplevelsen. Det ska finnas ett brett utbud av restauranger som passar många olika behov och en variation i produktsortiment och priskategorier. Vi och våra partners är väldigt stolta över vad vi hittills har åstadkommit. Vi har ett mat- och dryckesutbud som vi känner oss trygga med och som tål att granskas. Det har varit väldigt spännande att ta del av Johans och Filips feedback och det gör mig glad att så mycket har fått så fin respons. Samtidigt har vi och våra partners varit lyhörda och tagit till oss av de förbättringsförslag som framkommit. Vårt mål är ju att hela tiden utvecklas och bli bättre, säger Charlotte Ljunggren.

Vad tyckte Matgeek och Poon? Maten på tolv restauranger och caféer testades i maj av matprofilerna Johan ”Matgeek” Hedberg och Filip Poon. Deras omfattande test av maten lanseras den 17 juni kl 12.00 på youtube.com/matgeek. Här framkommer tydligt vad som är bra och vad som kan förbättras – och i videon visas också att Johans och Filips feedback tas omhand och att vissa brister snabbt rättas till. Det som testades av matprofilerna var presentation av maten, råvaror, smak, prisvärde, service och väntetider. Frågor till Johan och Filip går bra att ställa direkt i Youtubekanalen.

Restauranger och caféer som har testats:
60 Degrees Bar & Brewery

Bread Break

Craft n’ Draft

Eatery Garden

Gateau

Hawaii Poké

Jureskogs

La Girafe by Pontus Frithiof

Nordic Kitchen & Bar

RC Bon Bon Glacerie

RC Café

Samla City Bar

Fakta om Arlandas nya Marknadsplats

Yta: Drygt 11 000 kvadratmeter.

Öppning: Stegvis från 2023 fram till vintern 2025.

Antal etableringar: Över 40 nya butiks – och restaurangkoncept.

Priser: Priserna får inte överstiga prissättning för liknande varor i regionens butiker utanför flygplatsen med mer än 10 procent

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.


Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Sedan 2020 är Swedavias egen flygplatsverksamhet fossilfri vid samtliga tio flygplatser. Koncernen omsatte under 2023 cirka 5,9 miljarder kronor och har cirka 2 600 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll

RC Café & Pâtisserie öppnar flera spännande kök på Arlanda under 2023/2024. Foto: Swedavia

Mer ekologiskt och lokalt mathantverk på Arlanda och nya Marknadsplatsen

Nya Arlanda tar form. Flera butiker och restauranger är redo att öppna i början av sommaren då första delen av nya Marknadsplatsen ska stå klar tillsammans med en ny säkerhetskontroll. Nyligen blev det klart att egentillverkad ekologisk glass, genuina smaker från såväl det nordiska köket som från det franska konditoriet såväl som österländsk mat kompletterar det nya utbud som redan har lanserats.