Gå direkt till innehåll
Närbild på Anna Strömwall som ler mot kameran. Foto: Maria Moustakakis.
Närbild på Anna Strömwall som ler mot kameran. Foto: Maria Moustakakis.

Pressmeddelande -

Anna Strömwall ny flygplatsdirektör för Göteborg Landvetter Airport

Swedavia utser Anna Strömwall till ny flygplatsdirektör för Göteborg Landvetter Airport och ny medlem av Swedavias koncernledning. Efter Transportstyrelsens godkännande tillträder hon tjänsten under februari månad.

Anna Strömwall arbetar idag som chef för Swedavia Konsult och har en mångårig erfarenhet från chefsroller inom transport- och logistikbranschen, bland annat som Planning Manager för Skandinaviens största containerhamn APM Terminals samt chef för säkerhetskontrollen på Arlanda.

– Jag är väldigt glad över att Anna Strömvall nu tillträder som ny flygplatsdirektör för Göteborg Landvetter Airport. Hennes gedigna branscherfarenhet och ledarskap blir ett tillskott i utvecklingen av Göteborg Landvetter Airport som västra Sveriges internationella flygplats och som en av världens mest klimatsmarta flygplatser, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

– Det känns otroligt roligt och spännande att få möjlighet att tillsammans med alla kompetenta och engagerade medarbetare på flygplatsen fortsätta utveckla Göteborg Landvetter Airport i samma positiva riktning som vi är inne i idag, säger Anna Strömwall, tillträdande flygplatsdirektör för Göteborg Landvetter Airport.

Anna Strömwall efterträder Charlotte Ljunggren, som har varit Landvetters flygplatsdirektör sedan 2012. Charlotte Ljunggren tillträder nu en ny tjänst som direktör för marknad och kommersiell utveckling för Swedavias tio flygplatser och kvarstår som medlem i Swedavias koncernledning.

– Charlotte Ljunggren har varit starkt bidragande till Landvetters goda utveckling under de gångna åren och att stärka samarbetet med regionen och näringslivet i Västsverige. Jag ser fram ett fortsatt nära samarbete i hennes nya viktiga roll att driva Swedavias-koncernens kommersiella utveckling framåt, säger Jonas Abrahamsson.

Anna Strömwall är 41 år, civilingenjör i industriell ekonomi från Tekniska högskolan vid Linköpings universitet och numera bosatt strax utanför Göteborg.

Tjänster som flygplatsdirektör förutsätter Transportstyrelsens godkännande, vilket förväntas i början av februari.

Göteborg Landvetter Airport är Sveriges näst största flygplats efter Stockholm Arlanda Airport. Flygplatsen hade 2017 drygt 6,7 miljoner passagerare, varav cirka 5,3 miljoner utrikes och cirka 1,5 miljoner inrikes. För mer information: Göteborg Landvetter Airport

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Kontakter

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00

Relaterat innehåll