Gå direkt till innehåll
Foto: Visit Kokkola
Foto: Visit Kokkola

Pressmeddelande -

Amapola utökar på Stockholm Arlanda med en ny direktlinje till finska Karleby under sommaren

Svenska flygbolaget Amapola Flyg utökar utbudet till Finland och erbjuder en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till Karleby (Kokkola) vid Bottniska vikens kust under högsommaren.

Under ett antal år har förbindelsen mellan Stockholm och kuststaden i mellersta Finland varit otrafikerad. Nu plockar det svenska flygbolaget Amapola upp linjen och erbjuder direkttrafik till Karleby (Kokkola) under fyra veckor i sommar.

Mellan den 7 juli och 7 augusti, kommer Amapola att erbjuda direktflyg på sträckan mellan Stockholm Arlanda (ARN) och Karleby-Jakobstad Airport (KOK) på femton avgångar. Under våren kommer sträckan flygas med en kort mellanlandning i Kramfors. Biljetter finns till försäljning.

Om Amapola
Amapola Flyg är ett svenskt flygbolag som bildades 2004. Amapola har en enhetlig flotta bestående Fokker 50 flygplan. Amapola tillämpar modern och energieffektiv teknik där så är möjligt, resande och transporter sker i möjligaste mån med miljövänliga alternativ för att minimera miljöpåverkan.

Swedavias arbete mot fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedavia flygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

För råd och information om situationer som kan påverka din resa, och vad som gäller på ditt resmål, håll dig uppdaterad via UD:s reseinformation.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 00 00 eller press@swedavia.se.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsatte under 2021 cirka 2,7 miljarder kronor och har närmare 2 300 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll