Gå direkt till innehåll
Peder Fredricson, Årets skåning och Karin Öhrström, flygplatschef Malmö Airport. Foto: Jens Christian
Peder Fredricson, Årets skåning och Karin Öhrström, flygplatschef Malmö Airport. Foto: Jens Christian

Pressmeddelande -

Årets Skåning Peder Fredricson får sitt porträtt på Malmö Airport

Årets skåning, som utses av Kvällspostens läsare, är 2021 ryttaren, Peder Fredricson. Idag var han på plats på Malmö Airport tillsammans med flygplatschefen Karin Öhrström för att avtäcka sitt porträtt i galleriet Welcome to my hometown. Peder är nu en av galleriets 14 deltagare som hälsar alla besökare välkomna till Skåne och Malmö Airport.

Utmärkelsen Årets skåning har delats ut sedan 1967. Sedan många år tillbaka är det Kvällsposten och Skåneländska flaggans dag som nominerar ett antal kandidater som tidningens läsare får rösta bland. Årets skåning får även ett porträtt i galleriet Welcome to my hometown på Malmö Airport.

I år är det ryttaren Peder Fredricson som utsetts till Årets skåning. Han är vår mest meriterande ryttare genom tiderna och har vunnit ett otaligt antal guld-, silver- och bronsmedaljer från så väl olympiska spelen som VM och EM. Peder blev år 2021 rankad som nummer ett i världen i banhoppning och så sent som i förra veckan blev Peder även utsedd till årets ryttare av Internationella ridsportförbundet.

I porträttgalleriet på Malmö Airport får Peder även sällskap av andra framgångsrika idrottsprofiler som till exempel fotbollsspelarna Therese Sjögran och Zlatan.

– Den som väljs till Årets skåning är en person som gjort god publicitet för Skåne, har en stark folklig förankring och som når ut till en bred allmänhet. Jag är därför mycket glad att Peder Fredricson blir en av alla skåningar som hälsar våra resenärer välkomna till Skåne och Malmö Airport. Han är en mycket värdig vinnare av Årets skåning och deltagare i vårt galleri Welcome to my hometown, säger Karin Öhrström, flygplatschef på Malmö Airport, Swedavia.

– Det är fantastiskt att bli Årets skåning, jag har sett vilka som vunnit tidigare och jag är i gott sällskap. Väldigt hedrande, säger Peder Fredricson.

Mer information om Welcome to my hometown på Malmö Airport:
https://www.swedavia.se/malmo/skane-welcome-hometown/

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsatte under 2020 cirka 2,5 miljarder kronor och har närmare 2 300 medarbetare.

Kontakter

Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll