Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Nya säkerhetskontrollen på Göteborg Landvetter Airport öppen

I dag öppnades den nya säkerhetskontrollen för utrikes resenärer på Göteborg Landvetter Airport. En del arbete återstår innan allt är färdigt men redan nu får resenärerna en ny och behagligare start på resan.

Arbetet med den nya säkerhetskontrollen för utrikes resenärer har pågått sedan i maj och i dag den 2 november var det dags att öppna den första etappen. Samtidigt som den tidigare säkerhetskontrollen stängde öppnade fyra nya så kallade linjer i den helt nybyggda ytan vid sidan av den gamla.

- Det känns helt suveränt, säger Johan Martinsson, koordinator vid säkerhetskontrollen på Göteborg Landvetter Airport. Tack vare olika ljuddämpande åtgärder blir det mindre sorl och eko vilket ger mindre stress både för resenärer och personal. Den nya säkerhetskontrollen sväljer också otroligt mycket folk vilket gör att det går smidigare och aldrig blir trångt. Och så har vi fått ett mycket behagligare ljus tack vare belysning och insläpp av dagsljus från de nya fönstren.

Ambitionen har varit att i den nya säkerhetskontrollen skapa en miljö med loungekänsla, för att ge resenären en behaglig upplevelse i en varm färgskala, med mjuka och naturliga material.
- Säkerhetskontrollen är en viktig del av helhetsupplevelsen på flygplatsen, och nu när vi även bygger om avgångshallen vill vi att resenären ska komma in till shoppingytan på ett riktigt gott humör. Den nya säkerhetskontrollen på Göteborg Landvetter Airport blir unik i sitt slag, säger Linda Svedborg, avdelningschef på kommersiell service.

Andra etappen av nya säkerhetskontrollen kommer att öppna i januari. Då kommer det att finnas möjlighet att öppna totalt sex linjer, inklusive en så kallad priority line för frekventa resenärer.

Lagom till säkerhetskontrollens öppnande har även personalen som ska jobba där fått ett annat uttryck genom ny klädsel. De nya kläderna blir en form av kostymer snarare än uniform.
- Den nya klädseln är ett sätt att stärka värdskapet ännu mer hos våra säkerhetskontrollanter, säger Linda Svedborg.

Ämnen

Taggar

Regioner

Presskontakt

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00

Relaterat material

Relaterade nyheter