Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Överlämning av insamlingscheck från resenärer och medarbetare på Swedavias flygplatser till Röda Korset på Stockholm Arlanda Airport. Foto: Frida Jones, Swedavia.

Swedavias resenärer och medarbetare skänker närmare tre miljoner till Svenska Röda Korset

På Swedavias tio flygplatser samlade resenärer och medarbetare tillsammans med övriga samarbetspartners in över 2,8 miljoner kronor under 2023 till Svenska Röda Korset, en ökning med 1,1 miljon jämfört med i fjol. Swedavias samarbete med Röda Korset började 2012 och har sedan dess bidragit med sammantaget 23 miljoner kronor till organisationens bistånds- och hjälparbete.

Detur lanserar en helt ny destination från Umeå Airport, adderar den grekiska ön Zakynthos till höstens utbud

Detur lanserar en helt ny destination från Umeå Airport, adderar den grekiska ön Zakynthos till höstens utbud

Detur fortsätter sin satsning på charter från norra Sverige och utökar nu på Umeå Airport. Den helt nya destinationen Zakynthos läggs till i utbudet, och det är första gången någonsin det arrangeras charter till den grekiska ön från flygplatsen. Utöver Zakynthos inkluderar höstens utbud även resor till Cypern och Rhodos. Samtliga resor arrangeras i samarbete med Enter Air.

Foto: Swedavia

40 miljoner kronor i Swedavias SAF-incentiveprogram för flygets klimatomställning under 2024 för andra året i rad

Under 2024 fortsätter Swedavias satsning på hållbart flygande genom SAF-incentiveprogrammet (sustainable aviation fuel) där Swedavia ger rabatt och ersätter flygbolag med upp till 50 procent av kostnaden vid tankning med miljövänligt förnybart bioflygbränsle. 2024 är femte året på raken som incentiveprogrammet genomförs av Swedavia. I år innehåller programmet en pott på 40 miljoner för andra året.

Visa mer