Gå direkt till innehåll
Wizz Air börjar flyga till Vilnius

Pressmeddelande -

Wizz Air börjar flyga till Vilnius

Wizz Air fortsätter att storsatsa på Malmö flygplats och Skåne. Idag den 24 april startar flygbolaget en ny linje från Malmö Airport till Vilnius, huvudstad i Litauen. Destinationen trafikeras två dagar i veckan; måndagar och fredagar.

Vilnius ligger vackert vid floden Neris stränder. De äldsta delarna av staden, som finns med på Unescos världsarvslista, brukar charma besökaren med sina medeltida hus och pampiga kyrkor. Gamla stan bjuder också på mängder av restauranger, caféer och butiker.

– Vi välkomnar Wizz Airs nya flyglinje till Vilnius från Malmö Airport och Skåne. Resandet mellan länderna kommer att öka och jag tror att många skåningar kommer att passa på att upptäcka Litauen som turistdestination redan nu i vår och sommar, säger Peter Weinhandl, flygplatschef Malmö Airport.

– Nyheten om att Wizz Air börjar trafikera linjen Vilnius-Malmö kommer som en glad överraskning, säger Eitvydas Bajarunas, Litauens ambassadör i Stockholm. Vi behöver fler förbindelser mellan våra länder. Nu blir det lättare för turister och affärsresenärer att ta sig mellan Skåne och Litauen för att upptäcka respektive lands natur, kultur och historia. Skåne är hemvist för många personer från Litauen och jag vill tacka Wizz Air som öppnar upp den här möjligheten med en direktförbindelse.

Linjen trafikeras med Airbus A320 som tar 180 passagerare. Flyget avgår från Malmö Airport till Vilnius mändagar och fredagar kl 20:05. Flygresan beräknas till en timme och 30 minuter och är framme lokal tid kl 22:30.

Du finner mer information om Wizz Air på www.wizzair.com

För ytterligare kommentarer kontakta Peter Weinhandl, flygplatschef Malmö Airport på tel: 010-10 945 05

Ämnen

Kategorier

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,5 miljarder kronor per helår och har 2 500 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00