Gå direkt till innehåll
Tallinn, Estland
Tallinn, Estland

Pressmeddelande -

Upptäck Tallinn direkt från Göteborg Landvetter Airport

Idag börjar det estniska flygbolaget Nordica flyga direkt till Estlands huvudstad Tallinn från Göteborg Landvetter Airport. Den nya direktlinjen möter inte minst efterfrågan från det västsvenska näringslivet som har ett stort utbyte med Estland.

- Vi är glada över att kunna addera Tallinn som ny destination till vårt internationella utbud. Vi vet att en hög andel affärsresenärer idag måste resa via Stockholm eller Helsingfors istället för direkt mellan Göteborg och Tallinn. Därför är det glädjande att kunna erbjuda det västsvenska näringslivet denna direktlinje, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

I Tallinn kan man upptäcka både medeltida charm och moderna sevärdheter. Med gratis wifi-uppkoppling över hela landet är estländarna ett av världens mest teknikfrämjande folk.

- Nordica vänder sig till både affärs- och privatresenärer. Det har varit en stark efterfrågan på denna direktlinje så vi förväntar oss ett bra gensvar bland resenärerna. Estland har starka affärsförbindelser med Sverige och nu underlättar vi det utbytet och skapar ytterligare affärsmöjligheter, säger Kristel Penu, Chief Commercial Officer på Nordica.

Nordica kommer att trafikera linjen i samarbete med LOT Polish Airlines och avgå sex gånger i veckan. Alla barn upp till elva år flyger gratis när de reser tillsammans med en vuxen, t.om den 31 oktober 2017!

Läs mer om charmiga Tallinn

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige.

Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,5 miljarder kronor per helår och har 2 800 medarbetare.

Kontakter

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00