Gå direkt till innehåll
Umeå Airports betydelse för regiontillväxt prisad

Pressmeddelande -

Umeå Airports betydelse för regiontillväxt prisad

Varje år arrangeras en gala i Umeå med syfte att uppmärksamma framgångsrika initiativ som gynnar näringslivet i regionen. I samband med årets gala, vilken genomfördes igår, erhöll Umeå Airport för sina insatser Årets Huvudpartnerpris. I motiveringen till priset som ges ut gemensamt av Norrporten, Umeå Universitet, Malmö Aviation, Swedbank, PwC samt Tyréns står bland annat att flygplatsen har ett engagerat miljötänk och är en viktig pusselbit för fortsatt tillväxt i regionen. Dessutom nämns att man under 2012 ser fram emot en passagerarutveckling som passerar en miljon resenärer.

- Ett fantastiskt kvitto att vi bidrar till regionens välmående, både som skyltfönster och tillväxtgenerator men också i form av nytänkande och engagemang för viktiga framtidsfrågor, säger B-O Lindgren, flygplatschef Umeå Airport.

I och med en resenärstillväxt vid Umeå Airport motsvarande fem procent i år är flygplatsen en av de allra snabbast växande i Sverige. Till följd av tillväxten inleddes, i samarbete med Umeå Kommun och Region Västerbotten, nyligen en större ombyggnation vilken syftar till att öka kapaciteten samt förbättra atmosfären för resenärer. Dessutom finns numera möjligheten för resenärer att färdas med elbuss mellan terminalen och stadskärnan i Umeå.

För ytterligare information, kontakta:

B-O Lindgren, flygplatschef Umeå Airport, tel. 010-109 50 01 eller press@swedavia.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 11 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter cirka 4,7 miljarder kronor per helår och har 2 500 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00