Gå direkt till innehåll
TUI storsatsar på Umeå Airport – lanserar sex nya destinationer inför sommaren 2024

Pressmeddelande -

TUI storsatsar på Umeå Airport – lanserar sex nya destinationer inför sommaren 2024

Svenskarnas längtan efter sol och värme visar få tecken på avmattning och efter en intensiv sommar med höga bokningsnivåer i nästan hela landet storsatsar TUI på Umeå Airport inför kommande säsong. I sommarprogrammet 2024 tillkommer hela sex nya charterlinjer från Umeå, bland annat till Sicilien, Kroatien och Bulgarien.

Med en svensk sommar som lika ofta bjuder på regn som på solsken, väljer många svenskar att ta det säkra före det osäkra och boka en resa till länderna söder över i Europa. Men det är inte bara värme som lockar, utan möjligheten att upptäcka nya platser och kulturer. Det här är något som den välkända reseaktören TUI tagit fasta på, och gör nu en av sina största satsningar någonsin på utbudet från regionala flygplatser. Från och med senvåren utökar TUI charterprogrammet med sex nya resmål från Umeå Airport.

- Att TUI gör denna satsning på regionala flygplatser är en glädjande nyhet för såväl oss som flygplats, som för regionen i stort, säger Bengt-Ove Lindgren, flygplatschef på Umeå Airport. Att TUI utökar utbudet av charter från Umeå inte bara underlättar resandet för boende i regionen utan visar även en stark tilltro till marknaden, säger han. Att kunna erbjuda ett brett utbud och på så sätt underlätta för personer att mötas, är väldigt viktigt för Swedavia och Umeå Airport.

- Vårt nya sommarprogram har ett mycket bredare destinationsutbud från Umeå, vilket ger våra kunder en större valfrihet när de ska välja resmål. Det är många som föredrar att resa från sin regionala flygplats och på detta sätt erbjuder vi resenärerna en extra bekvämlighet och service som höjer hela semesterupplevelsen, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI.

Oregelbundna avgångar över hela säsongen
TUI:s sommarprogram kommer att trafikeras i samarbete med flygbolagen Jettime, Freebird och Aegean Airlines. Avgångarna kommer att schemaläggas med viss oregelbundenhet fördelat över hela säsongen, detta för att kunna möjliggöra ett bredare utbud och säkerställa kapacitet. De historiskt sett mer populära resmålen har fler avgångar, medan de nya har färre.

Här är TUI:s charterlinjer från Umeå Airport sommaren 2024

 • Antalya, Turkiet – veckovis under perioden 27 april till 15 juni, samt den 26 oktober.
  Trafikeras av Freebird för TUI.
 • Burgas, Bulgarien (Nyhet!)– tre avgångar under perioden 19 juni till 28 augusti.
  Trafikeras av Jettime för TUI.
 • Chania/Kreta, Grekland – nio avgångar under perioden 11 maj till 25 oktober.
  Trafikeras av Jettime och Aegean Airlines för TUI.
 • Catania/Sicilien, Italien (Nyhet!)– fem avgångar under perioden 28 maj till 24 september.
  Trafikeras av Jettime för TUI.
 • Kos, Grekland (Nyhet!)– fem avgångar under perioden 23 maj till 3 oktober.
  Trafikeras av Jettime för TUI.
 • Larnaca, Cypern (Nyhet!)– sex avgångar under perioden 20 maj till 25 oktober.
  Trafikeras av Jettime för TUI.
 • Mallorca, Spanien (Nyhet!)– fem avgångar under perioden 4 juni till 1 oktober.
  Trafikeras av Jettime för TUI.
 • Rhodos, Grekland – 13 avgångar under perioden 8 maj till 16 oktober.
  Trafikeras av Jettime för TUI.
 • Split, Kroatien (Nyhet!) – två avgångar, 18 maj och 15 juni.
  Trafikeras av Jettime för TUI.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.

Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Sedan 2020 är Swedavias egen flygplatsverksamhet


Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Sedan 2020 är Swedavias egen flygplatsverksamhet fossilfri vid samtliga tio flygplatser. Koncernen omsatte under 2022 cirka 4,8 miljarder kronor och har cirka 2 400 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll

Malmö Airport. Foto: Felix Odell

Swedavias delårsrapport för det tredje kvartalet: Fortsatt återhämtning för resandet, ny kommersiell strategi och ökade kommersiella intäkter ger positivt resultat

Swedavia redovisar ett förbättrat rörelseresultat för det tredje kvartalet jämfört med motsvarande period 2022. Detta tack vare en fortsatt återhämtning på flygmarknaden, trots osäkerhet i omvärlden och en svagare ekonomi. Rörelseresultatet uppgick till 157 miljoner kronor, vilket är en ökning med 110 procent. Nettoomsättningen uppgick till 1 613 miljoner kronor.