Gå direkt till innehåll
TUI återvänder till Visby Airport i vinter med charter till Gran Canaria.
TUI återvänder till Visby Airport i vinter med charter till Gran Canaria.

Pressmeddelande -

TUI återvänder till Visby Airport med charter till Gran Canaria

Reseaktören TUI återvänder till Visby Airport i vinter och erbjuder nu gotlänningarna resor till den populära kanarieön Gran Canaria. Den tredje största ön i den spanska ögruppen Kanarieöarna är ett populärt resmål och första avresedatum till Gran Canaria (LPA) blir den 20 mars 2024 i samarbete med flygbolaget Jettime.

Efterfrågan på flygresor är fortsatt stark, både när det gäller reguljärtrafik och charter, något som reseaktören TUI tar fasta på och lanserar en ny charterdestination från Visby Airport. Med start den 20 mars kommer man att erbjuda charter i samarbete med Jettime till den omtyckta kanarieön Gran Canaria. Den cirkelformade ön är den tredje största i den spanska ögruppen Kanarieöarna, och är ett av de mest populära resmålen under vinterhalvåret. Sträckan trafikeras vid två tillfällen, den 20 mars och den 28 mars med en veckas reslängd.

– Det är väldigt roligt att få välkomna TUI tillbaka till Visby Airport, säger Gunnar Jonasson, flygplatschef på Visby Airport. Swedavia arbetar kontinuerligt med linjeutveckling för att möta behovet av tillgänglighet med flyg i vår region. Därför är direktflyg till sol och värme under vintern väldigt välkommet, säger han.

– Kanarieöarna hör till våra mest populära resmål under vintern, med sitt behagliga klimat och mycket omtyckta matkultur. Vi ser en ökad efterfrågan på resor till Kanarieöarna just nu och därför känns det roligt att kunna berätta att vi åter kommer flyga till Gran Canaria från Visby Airport. Vi vet att många resenärer uppskattar att kunna resa till solen från sin regionala flygplats, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI i Norden.

För bokning och mer information kring TUI, se www.tui.se

Swedavias arbete för ett fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst klimatarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025.

Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”.

Swedavia vill hjälpa resenärer att själva minska klimatavtrycket från sin resa och bidra i omställningen till ett fossilfritt flyg och samarbetar därför med Fly Green Fund. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedaviaflygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

För mer information,

Gunnar Jonasson, flygplatschef, Visby Airport på telefon +46 70-240 48 34 eller gunnar.jonasson@swedavia.se

Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Sedan 2020 är Swedavias egen flygplatsverksamhet fossilfri vid samtliga tio flygplatser. Koncernen omsatte under 2022 cirka 4,8 miljarder kronor och har cirka 2 400 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll