Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Tel Aviv - ny destination på Malmö Airport

Arkia Isreal Airlines startar idag en linje till Tel Aviv med en avgång i veckan, måndagar. Tidigare trafikerade flygbolaget Copenhagen Airport men har nu valt att flytta sin trafik till Malmö Airport.

Arkia Isreal Airlines(Arkia) är ett israeliskt flygbolag grundat 1949 med bas i Tel Aviv, Israel. Flygbolaget trafikerar dagligen ett stort antal inrikesdestinationer i Israel men flyger även till mer än 15 destinationer i Medelhavsområdet samt övriga Europa, bland annat till Stockholm-Arlanda.

Arkia växer genom att förvärva nya företag inom flyg och turism för att positionera sig som en viktig part i resebranschen. Flygbolaget får en allt viktigare roll både på inrikes- och utrikesmarknaden då de för närvarande har kontor i tio israeliska städer, och mer än 20 kontor i städer runt om i världen.

-  Malmö Airport är en enkel flygplats som resenären snabbt och smidigt kan ta sig igenom och flygplatsen har varit verkligen hjälpsamma i uppstartsfasen av linjen, säger Suzi Sasson, Station Manager Arkia Israeli Airlines. 

- Vi är glada för att vi ännu en gång visar att Malmö Airport är ett bra komplement för alla som vill flyga till och från Öresundsregionen säger Peter Weinhandl, flygplatsdirektör för Malmö Airport.

Linjen trafikeras med en Boeing 757-300 som har plats för totalt 265 passagerare och under sommaren 2011 kommer flygbolaget att flyga till Tel Aviv under perioden 4 juli - 29 augusti. Biljetter till Tel Aviv bokas på Arkias hemsida www.arkia.com

För ytterligare kommentarer kontakta:

Peter Weinhandl
Flygplatsdirektör Malmö Airport
Tfn: 040-613 12 00

Suzi Sasson
Station Manager Arkia Israeli Airlines
Mobil: +45 33 33 03 44

 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Malmö Airport ägs, drivs och utvecklas av Swedavia AB . Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00