Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Swedavia vidtar åtgärder för att säkra konkurrenskraft och möta förändrade marknadsvillkor

Swedavia varslar 125 anställda om uppsägning som ett resultat av ett pågående förändrings- och effektivitetsprogram. Åtgärderna syftar till att säkerställa Swedavias kostnadseffektivitet och långsiktiga konkurrenskraft.

– Vi skapar nu förutsättningar för att förbli konkurrenskraftiga och kunna utveckla vår verksamhet långsiktigt. I en bransch med redan små marginaler behöver vi också anpassa oss till en föränderlig omvärld med vikande resenärsutveckling, som både vi och våra kunder möter, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Varslet lämnades in den 15 januari och omfattar arbetstillfällen på både koncernenheter och på flygplatser inom Swedavia, men huvudsakligen orterna Stockholm och Göteborg.

– Vi kommer verka för att underlätta för att de medarbetare som berörs ska komma till ny sysselsättning snabbt, bland annat genom ett samarbete med Trygghetsrådet, säger Jonas Abrahamsson.

Förhandlingar med de fackliga organisationerna kommer att påbörjas omgående. Målsättningen är att åtgärderna ska vara genomförda i slutet av första halvåret 2019. Swedavia har idag cirka 3 100 anställda.

– Som flygplatsoperatör och fastighetsutvecklare behöver vi vara attraktiva för våra kunder, både här och nu och långsiktigt. Vi fortsätter nu vår förändringsresa med fokus på att driva och utveckla världens klimatsmartaste flygplatser, säger Jonas Abrahamsson.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Kontakter

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00

Relaterat innehåll