Gå direkt till innehåll
Sveriges största turistbyrå slår rekord

Pressmeddelande -

Sveriges största turistbyrå slår rekord

Nyligen välkomnade Arlanda Visitor Center Liesbeth Stam från holländska Sassenheim med blommor och presenter när hon som den miljonte besökaren under 2010 besökte turistbyrån.

– En miljon besökare gör oss till Sveriges i särklass mest besökta turistbyrå. Vårt mål var att nå en miljon besökare under 2010 och det kommer vi att passera med råge, säger Gunnar Salomonsson, chef för Swedavia Passenger services på Stockholm-Arlanda Airport.

Arlanda Visitor Center är Arlandas egen turistbyrå som förutom flygplats- och turistinformation även säljer biljetter för marktransporter till- och från Arlanda. I centret finns ett stort utbud av broschyrer och varje vecka delas exempelvis ut ca 12 000 stockholmskartor.

– Det är roligt att det är så många turister som väljer att starta sin resa i Sverige på Arlanda Visitor Center. Sverige har många attraktiva resmål och anläggningar som efterfrågas av resenärer och vi kan ge dem en god inblick i det utbudet, säger Gunnar Salomonsson.

Arlanda Visitor Center är inte bara Sveriges största turistbyrå utan även den öppnaste. Turistbyrån är öppen dygnet runt och bemannad från klockan sex på morgonen till midnatt.

 

Om Arlanda Visitor Center:

Arlanda Visitor Center drivs i samarbete mellan Swedavia, Stockholm Visitor Board och Sigtuna Turism och är beläget i terminal 5, ankomsthallen. Arlanda Visitor Center säljer biljetter till Arlanda Express, Flygbussarna, Storstockholms Lokaltrafik, Upplands lokaltrafik och Swebus. Men även biljetter till guidade turer och båtturer med Strömma Kanalbolaget. För resenärer som reser till- och från terminal 2 finns ett Arlanda Visitor Center i miniformat men som tillhandahåller samma produktutbud.

 

För mer information:

Gunnar Salomonsson, Swedavia Passenger services, Swedavia Arlanda, 08-797 6094

Anders Bredfell, Presschef, Swedavia Arlanda, 0708-916 401

Ämnen

Kategorier

Regioner


Stockholm-Arlanda Airport är Sveriges största flygplats med 176 destinationer och 81 flygbolag. 50 000 resenärer passerar flygplatsen varje dygn. Här arbetar 16 000 personer i 250 företag. Swedavia är flygplatshållare med 750 anställda på Arlanda.

Stockholm-Arlanda Airport samarbetar med flera aktörer i regionen för att stärka Stockholm och Sverige som destination.

Kontakter

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00