Gå direkt till innehåll
Stockholmsbilder med mångfald på Arlanda och i Pride Park

Pressmeddelande -

Stockholmsbilder med mångfald på Arlanda och i Pride Park

Den 30 juli öppnar utställningen ”Stockholm: A Proud City” på Stockholm Arlanda Airport i samband med Swedavias deltagande i Stockholm Pride. Utställningen är en Stockholmsskildring av en vardag som kännetecknas av mångfald och kärlek. Fotografnätverket Fotobögarna ligger bakom utställningen på Arlanda, och ett urval av bilderna visas även i Swedavias tält i Pride Park.

Sedan 2011 medverkar Swedavia på Pride-festivaler runt om i landet för att stödja alla människors lika rätt och värde. I samband med årets Stockholm Pride invigs utställningen ”Stockholm:  A Proud City” den 30 juli på Arlanda. Det är 20 bilder som visar en Stockholmsskildring av en vardag som innehåller mångfald och kärlek.

-  Arlanda är det första som möter våra internationella besökare och är på så sätt ett skyltfönster där vi kan visa upp svensk konst för världen. Genom utställningen vill vi även visa att Sverige är ett land som står för öppenhet, demokrati och mångfald, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia.

Bakom utställningen ligger fotografnätverket Fotobögarna som delar sin passion för fotografering men som även har det gemensamt att de är HBTQ (homo-, bi-, trans- och queerpersoner).

-  Vi vill bjuda på mycket kärlek och mångfald i bildform till alla resenärer. Vår förhoppning är att bilderna väcker tankar hos de som ser bilderna och att de förstår att pluralism är berikande i alla avseenden, säger Michael Silkesjöö från Fotobögarna.

Utställningen på Arlanda pågår till 19 september. Ett urval av bilderna kommer även att visas i Swedavias tält i Pride Park på Östermalms IP från och med 31 juli. Samma dag lanseras också en Instagramtävling kopplad till utställningen. Den person som bäst fångar utställningens budskap och använder #aproudcity kommer att få sin bild adderad till Fotobögarnas utställning på Arlanda.

För mer information om utställningen:

Michael Silkesjöö: 070-773 26 03 eller michael@silkesjoo.sefacebook.com/fotobogarna

Tove Möller, mångfaldschef Swedavia. Tel 010-109 00 78

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5 miljarder kronor per helår och har 2 400 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00