Gå direkt till innehåll
Sofia och Bukarest nya destinationer från Malmö Airport

Pressmeddelande -

Sofia och Bukarest nya destinationer från Malmö Airport

Destinationerna Sofia och Bukarest är de två senaste tillskotten när det ungerska flygbolaget Wizz Air nu utökar utbudet från Malmö Airport. Flygningarna mellan Malmö-Sofia startar den 16 maj och mellan Malmö – Bukarest inleds flygningarna den 12 juni.  Wizz Air kommer dessutom att utöka antalet avgångar till Skopje från fem till sju avgångar i veckan.

Med de två nya destinationerna Sofia i Bulgarien och Bukarest i Rumänien, erbjuder nu Wizz Air nio direktlinjer från Malmö med sammanlagt 31 avgångar i veckan. Övriga destinationer är Belgrad, Budapest, Gdansk, Katowice, Skopje, Tuzla och Warszawa.

-  Det känns både roligt och angeläget att vi får möjlighet att erbjuda våra resenärer ännu fler lågprislinjer ut i Europa, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport. Wizz Airs expansion fortsätter, och Malmö Airport är nu den flygplats i Sverige som har flest avgångar med Wizz Air.

- Wizz Air har nu nio lågprislinjer från Malmö Airport, och vi är övertygade om att även Sofia och Bukarest snabbt blir populära destinationer från Malmö, säger Daniel de Cavahlo, kommmunikationsansvarig på Wizz Air.

Wizz Air kommer att flyga till Sofia från Malmö Airport på måndagar och fredagar och till Bukarest på tisdagar, torsdagar och lördagar. Flygplanstypen är en Airbus A320 som rymmer 180 passagerare. Biljetter finns nu tillgängliga på bland annat http://www.wizzair.com/

Flygbolaget Wizz Air grundades i september 2003 och har inriktat sig främst på den central- och östeuropeiska marknaden. Idag har man 17 baser i olika länder och flyger över 300 linjer. Sedan 2013 har Wizz Air öppnat flyglinjer även utanför Europa till bland annat Istanbul, Tel Aviv, Baku och Dubai från Budapest-Ferenc Liszt flygplats.

För ytterligare information, kontakta:

Peter Weinhandl, flygplatschef Malmö Airport tel. 010-010 945 05

eller press@swedavia.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5 miljarder kronor per helår och har 2 400 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00