Gå direkt till innehåll
​Retrospela för Röda Korset på flygplatsen

Pressmeddelande -

​Retrospela för Röda Korset på flygplatsen

Ms. Pac-Man, Space Invaders och Galaga – nu kan du spela några av de mest hyllade och kultförklarade arkadspelen samtidigt som dina överblivna utländska mynt går till Röda Korsets verksamhet. Bakom projektet står Swedavia och Röda Korset som tillsammans arbetat fram en mer raffinerad version av den traditionella myntbössan.

Efter Röda Korsets vintagebutik på Arlanda presenteras nu ett nytt kreativt grepp för att lyfta fram Swedavias och Röda Korsets partnerskap. Tre arkadspel har specialbyggts för att kunna ta emot resenärernas alla olika valutor och göra det möjligt att få en riktig nostalgitripp samtidigt som man bidrar till en god sak.

- Vi har sedan länge ett väletablerat samarbete med Swedavia. I det här projektet har vi vridit perspektivet lite för att hitta ett nytt roligt sätt att också belöna givaren. En win-win så att säga, säger Morgan Olofsson, kommunikations- och insamlingschef Röda Korset.

Arkadspelen Ms. Pac-Man, Space Invaders och Galaga finns på Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport. Alla mynt som stoppas i spelen går oavkortat till Röda Korsets verksamhet.

- Med dessa berömda arkadspel gör vi våra flygplatser ännu mer inspirerande. Vi vill ge våra resenärer en rolig upplevelse på flygplatsen samtidigt som de också får möjlighet att bidra till Röda Korsets verksamhet, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia.

Se filmen om Charity Arcade här: https://youtu.be/9eIRP68PQvo

Följ den internationella responsen på Twitter:
https://twitter.com/search?q=charity%20arcade&src=typd

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5 miljarder kronor per helår och har 2 400 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00