Gå direkt till innehåll
Vattensalut vid Ryanairs landning på Malmö Airport idag. Foto: Jens Christian Bladh
Vattensalut vid Ryanairs landning på Malmö Airport idag. Foto: Jens Christian Bladh

Pressmeddelande -

Premiärtur till Kraków från Malmö Airport

Med vattensalut välkomnades Ryanair vid landningen på Malmö Airport. Idag gick premiärturen av den återupptagna flyglinjen till Kraków. Resenärerna kommer att kunna välja bland tre avgångar i veckan till Polens näst största stad som har blivit utsedd till en av de vackraste städerna i Europa.

Ryanair gör en storsatsning på Kraków och öppnar 14 nya flyglinjer från den polska staden till olika destinationer i Europa. En av dem är Malmö Airport dit Ryanair kommer att flyga tre gånger i veckan.

Återkomsten av Ryanair och den nya internationella destinationen firandes under tisdagen på Malmö Airport. Vid ankomsten möttes flygplanet av vattensalut och med tillhörande bandklippning är direktlinjen mellan Kraków och Malmö nu invigd.

-Vi är mycket glada över att få välkomna Ryanair tillbaka till Skåne och Malmö Airport. Den nya flyglinjen är ett bevis för att vår mycket positiva resenärsutveckling fortsätter efter rekordåret 2016. Detta är en flygplats med snabba och effektiva flöden och vi kan erbjuda våra utrikesresenärer en smidighet som är uppskattad och som sparar tid för resenärerna, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

Kraków anses höra till de vackraste städerna i världen och anses vara Polens kulturella huvudstad. Kraków erbjuder många historiska sevärdheter, ett hundratal kyrkor och fina konstsamlingar tillsammans med ett spännande matutbud och prisvärd shopping. Läs mer om staden här.

Ryanair kommer att flyga tisdag, torsdag och lördag varje vecka till Kraków. Flyglinjen trafikeras av en Boeing 737-800 och flygtiden är 1 timme och 35 minuter.

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige.

Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,5 miljarder kronor per helår och har 2 800 medarbetare.

Kontakter

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00