Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Peter Fahlén ny flygplatschef på Åre Östersund Airport

Peter Fahlén är ny flygplatschef för Åre Östersund Airport. Han ersätter Susanne Norman som kommer att fortsätta sitt arbete som direktör för regionala flygplatser inom Swedavia.

Åre Östersund Airport har de senaste 8 åren haft en kraftig tillväxt från 340 000 passagerare till 540 000 och står inför en rad investeringar och utvecklingsprojekt inte minst för att möta VM året 2019.

Peter har gedigen erfarenhet från olika verksamheter, däribland officer inom Försvarsmakten, verksamhetschef för Skola & Omsorg, vd i konsultbolag, produktion- och anläggningschef samt sälj och marknadschef för Iron Mountains digitala lösningar i Sverige.

Susanne Norman har under de senaste fyra åren haft en dubbelroll i Swedavia och lämnar nu rollen som flygplatschef för att verka på heltid som direktör för Swedavias Regionala flygplatser där Åre Östersund Airport är en av sju flygplatser.

– Peters stora erfarenhet från producerande verksamhet med effektiva processer kombinerat med sälj och kundfokus, kommer att bli ett bra stöd till Åre Östersunds fortsatta positiva utveckling. Flygplatsen och medarbetarna behöver ett närvarande ledarskap på heltid för att ytterligare utvecklas. Jag som direktör för regionala flygplatser ser fram emot att följa med på den resan tillsammans med Peter och alla fantastiska medarbetare på flygplatsen, säger Susanne Norman.

– Jag är oerhört glad för att fått möjligheten att kliva in i rollen som flygplatschef på Åre Östersund Airport sedan 1 april. Regionens tillväxt är och kommer fortsättningsvis vara beroende av väl fungerande infrastruktur och där har vi en mycket viktig funktion att fylla. Jag har inledningsvis fokuserat på att lära känna organisationen, förstå verksamheten, bygga relationer och det känns fantastiskt bra att få bli en del av team Swedavia, säger Peter Fahlén.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll