Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Omvandlingen av Luleå Airport etapp 1 sker i samarbete med PEAB

Luleå Airport är porten till Norrbotten och investeringen är en milstolpe i flygplatsens utveckling.

Nu startar ombyggnationen av etapp 1, vilket bland annat innebär förändringar i gate 5. Det blir nytt golv, nya toalettpartier, ny passkontroll och dessutom får Polisen nya lokaler i anslutning till incheckningsområdet.

- Vi ser med spänning framemot att påbörja första etappen i denna omvandling tillsammans med PEAB. Nu drar det igång på allvar, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef förväntansfullt. Etapp 1 beräknas vara klart i slutet på juli, då etapp 2 sätter igång, vilket innebär ombyggnad av incheckningsområde, ny entré och säkerhetskontroll.

- För PEAB känns det extra roligt att vara delaktig i ett projekt som så många människor kommer att ha nytta och glädje av, säger David Wimander, arbetschef på PEAB. Satsningen på Luleå Airport gynnar såväl lokalbefolkning, tillresta och näringsliv och är ett bra exempel på den typ av samhällsbyggande som vi på PEAB vill vara delaktiga i.

För ytterligare information kontakta: Ann-Christin Viklund, flygstationschef Luleå Airport tfn: 070- 214 47 69 David Wimander, Arbetschef, PEAB Sverige AB tfn: 073-337 13 88

 

Luleå Airport – Internationell flygplats för person-och frakttrafik. Swedavia investerar tillsammans med medfinansiärer 105 miljoner kronor under tre år för att modernisera flygplatsen och erbjuda högre kapacitet och kvalitet för nationella och internationella flygförbindelser. Målsättningen är att skapa en välkomnande och attraktiv flygplats som sätter resenären i fokus genom att skapa effektiva miljöer för såväl resenärer, flygbolag och andra verksamma aktörer. Luleå Airport finns för att stärka och utveckla näringslivet, offentlig sektor och alla som bor i och reser till regionen.

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 11 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter cirka 4,7 miljarder kronor per helår och har 2 500 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00