Gå direkt till innehåll
Ny linje mellan Vilnius och Malmö Airport

Pressmeddelande -

Ny linje mellan Vilnius och Malmö Airport

Den 24 april nästa år öppnar Wizz Air en ny linje mellan Vilnius och Malmö Airport. Det blir flygbolagets tolfte direktlinje ut i Europa från Malmö.

Wizz Air fortsätter att storsatsa på Malmö och Sydsverige; den 21 december startar bolaget direktlinje till Cluj-Napoca, den 30 mars 2015 startar en linje till Poznan och den 24 april till Vilnius. Linjen till Vilnius kommer att trafikeras måndagar och fredagar från Malmö Airport.

Wizz Air erbjuder idag följande destinationer från flygplatsen: Belgrad, Budapest, Bukarest Gdansk, Katowice, Skopje, Sofia, Tuzla och Warszawa.

-Det är ytterst glädjande att Wizz Air fortsätter sin expansion från flygplatsen, under oktober månad ökade utrikestrafiken med två procent jämfört med oktober månad förra året, tack vare Wizz Airs lågprislinjer ut i Europa, säger Peter Weinhandl, flygplatschef vid Malmö Airport.

Det går redan nu att boka biljetter till och från Malmö Airport och Vilnius. Flygplanstypen som trafikerar linjen är Airbus A320.

Trafikstatistiken för Malmö Airport och Swedavias övriga flygplatser finns på http://www.swedavia.se/ under Press och Trafikstatistik. 200 000 passagerare flög från Malmö Airport under oktober 2014. Det är en minskning med 1 procent jämfört med samma månad 2013. Inrikestrafiken minskade med 2 procent medan utrikestrafiken ökade med 2 procent.

För ytterligare kommentarer kontakta Peter Weinhandl på telefon 010-10 945 05


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5 miljarder kronor per helår och har 2 400 medarbetare.

Kontakter

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00