Gå direkt till innehåll
Ny flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport

Pressmeddelande -

Ny flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport

Charlotte Ljunggren blir ny flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport. Charlotte kommer närmast från Stena Line och har en gedigen erfarenhet från transport- och reseservicebranschen och av att skapa positiva kundupplevelser. Därmed säkerställer Swedavia att flygplatsens framtida utmaningar tas omhand på allra bästa sätt. Charlotte tillträder tjänsten den 13 augusti 2012.

- En av våra utmaningar är att fortsätta utveckla vår verksamhet med kunden i fokus samtidigt som vi arbetar på ett effektivt sätt på alla nivåer, säger Torborg Chetkovich, VD Koncernchef på Swedavia AB. I och med Charlottes långa erfarenhet av att utveckla, sälja och leverera tillförlitliga och effektiva transporter med positiva kundupplevelser har hon de egenskaper vi letat efter när vi sett till flygplatsens fortsatta utveckling. Charlotte har också en lång erfarenhet av att vara ledare och är en stark profil i regionen. Ett framgångsrikt Göteborg Landvetter Airport lägger grunden för såväl Swedavia som för Västsveriges fortsatta tillgänglighet och tillväxt, fortsätter Torborg Chetkovich.

Charlotte Ljunggren är idag linjechef för Danmarkslinjerna Göteborg-Fredrikshamn och Varberg-Grenå på Stena Line. Hon är också ansvarig för koordinering av ombordserviceverksamheten i Area Scandinavia. Charlotte har under sina år på Stena Line varit drivande och ansvarig för ombyggnader av fartyg, terminaler och restauranger och har utvecklat Danmarkslinjens erbjudande till resenärer genom nya produkter och koncept. Charlotte tillträder tjänsten som flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport den 13 augusti 2012. 

- Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetare, flygbolag och andra aktörer ta mig an de utmaningar som flygplatsen står inför. Jag kommer att fortsätta att utveckla Göteborg Landvetter Airport och anpassa flygplatsen till den passagerarutveckling som förespås samt fortsätta det framgångsrika samarbetet som flygplatsen har med regionen, säger Charlotte Ljunggren. 

Charlotte Ljunggren har 17 års erfarenhet från transport- och reseservicebranschen och har bland annat ansvarat för ett joint venture-bolag tillsammans med Color Line och suttit i Silja Lines ledning med ansvar för linjen Helsingfors-Tallinn. Charlotte arbetade som linjechef på engelska färjerederiet Sea Containers Ltd/SeaCat innan nuvarande tjänst som linjechef på Stena Line. Charlotte är 44 år, född och uppvuxen i Göteborg och bor med sin man och sina två barn i Mölnlycke.

För mer information vänligen kontakta:
Annika Hilmersson kommunikationschef på Göteborg Landvetter Airport.
Telefon 031 – 94 11 98

Ämnen

Taggar

Regioner


Göteborg Landvetter Airport är Västsveriges internationella flygplats med närmare 100 direktlinjer ut i världen. Flygplatsen utgör en viktig del av Västsveriges infrastruktur när det gäller behovet av flygtransporter för både passagerare och frakt. Göteborg Landvetter Airport är Swedavias näst största flygplats. Totalt sysselsätts cirka 3 500 personer i ett hundratal företag på Göteborg Landvetter Airport.

Presskontakt

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00