Gå direkt till innehåll
Ny flygplatschef Sundsvall Härnösand Airport

Pressmeddelande -

Ny flygplatschef Sundsvall Härnösand Airport

Swedavia har under en period sökt efter en långsiktig lösning för vem som ska leda Sundsvall Härnösand Airport och därmed arbetet med att skapa bästa tänkbara tillgänglighet till och från regionen. Valet vid den rekrytering som nu skett har fallit på Frank Olofsson, för närvarande försäljningschef för Skandia Advise i Sundsvall. 

- Frank Olofsson är en van ledare av organisationer i förändring. Vi är övertygade om att han tillför just den kompetens som flygplatsen behöver, såväl i utvecklandet av flygplatsen som i arbetet med att skapa bästa tänkbara tillgänglighet till och från regionen, säger Olle Sundin, Swedavia.

- Sundsvall Härnösand Airport är en viktig pusselbit i regionens möjligheter att utveckla tillgänglighet och närhet till andra regioner och länder. Jag är såklart mycket stolt att få möjlighet att leda detta arbete i nära samarbete med näringsliv och förtroendevalda, meddelar Frank Olofsson.

Frank Olofsson kommer ursprungligen från Östersund men har sedan 2006 varit bosatt i Sundsvall. Han har dessförinnan, i olika sammanhang, även varit engagerad i Västernorrlands näringsliv och förfogar idag över ett brett kontaktnät i regionen. Rekryteringen har skett i samförstånd med företrädare för närliggande kommuner. Frank Olofsson tillträder sin nya tjänst den första september och kommer under en period arbeta parallellt med nuvarande flygplatschef Maria Wall Petrini. Därmed skapas goda förutsättningar att utveckla flygplatsen även under överlämningsperioden.

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 11 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter cirka 4,5 miljarder kronor per helår och har 2 500 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00