Gå direkt till innehåll
Rummens interiör är framtagen av Tengbom arkitekter. Foto: Sören Andersson
Rummens interiör är framtagen av Tengbom arkitekter. Foto: Sören Andersson

Pressmeddelande -

Ny Airport VIP-Service invigs på Stockholm Arlanda Airport

Stockholm Arlanda Airport ska utvecklas till Skandinaviens ledande flygplats. Fram till 2025 planeras investeringar på 15 miljarder kronor för att skapa en flygplats redo för framtidens resande. Som en del i det arbetet invigs nu Airport VIP-Services nya lokaler på Arlanda med en yta på 2 000 kvadratmeter och en nordiskt inspirerad inredning utförd av Tengbom arkitekter.

I dag växlar Arlandas VIP-Service upp till dubbelt så stora lokaler när flytten går från Terminal 5 till Terminal 2. Fram till år 2025 ska 15 miljarder kronor investeras i Arlanda för att kunna erbjuda en snabbare och smidigare resenärsupplevelse av högsta klass.

- Vi är glada att nu kunna erbjuda fler möjligheten att boka en VIP-upplevelse för att få den bästa starten på resan. Allt från kungligheter, kända personer, företagsledare eller andra resenärer som vill resa ostört och med en liten guldkant till brudparen som gifter sig och börjar sin bröllopsresa här, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

Arkitekt för VIP-lokalerna är Tengbom som har skapat en upplevelse med koppling till det nordiska landskapet. Konceptet bygger på en resa från det hårda till det mjuka, där ett yttre skal av betong innesluter rummen i träkonstruktion. Interiören består av möbler och accessoarer i diskret estetik där majoriteten har nordiskt ursprung.

- Med inspiration från svenska landskap och kultur har vi velat skapa en minnesvärd upplevelse för besökaren. Här möts man av rumsliga kvaliteter som ofta associeras med avkoppling, reflektion och spirituella upplevelser. Vad är lyx om inte en plats att rymma till där vardagens brus och tempo är som bortblåst?, säger Mark Humphreys, ansvarig arkitekt och kontorschef på Tengbom.

Läs mer här om innehåll och priser för Airport VIP-Service på Stockholm Arlanda Airport.

Bilder från Tengbom arkitekter finns här:  https://www.mynewsdesk.com/se/tengbom/tag/arlanda-vip

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se


Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Kontakter

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00