Gå direkt till innehåll
Nu visar vi framtiden

Pressmeddelande -

Nu visar vi framtiden

Nu kan du se hur Göteborg Landvetter Airport kommer att utvecklas fram till år 2021. På ett område i incheckningshallen, öppet för alla, visas flygplatsens framtid.

– Fantastiskt mycket händer och vi har stora planer för framtiden. Vi bygger en flygplatsstad, ett Airport City, och vår roll kommer att förändras i och med att vi blir en kollektivtrafikpunkt genom järnvägsanslutningen. Vi knyter ihop det internationella med det nationella. Och vi gör det med långsiktig hållbarhet i fokus, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör. Självklart fortsätter vi arbetet med att utveckla vår terminal för ett större utbud, service och bättre kapacitet. Detta arbete visar vi upp i vårt nya område som vi kallar Destination Framtiden.

Området visar inte bara vad flygplatsen planerar för framtiden. Där finns också ett träd för dina drömmar. Sätter du dig runt trädet kan du lyssna på barns tankar om framtiden. Det är förskolebarn från Säteriskolan i Mölnlycke som delar med sig av sina funderingar.

Trädets inledande fråga är ”Vilken är din plan för 2021?”. Det är koppling till jubileumsåret då Göteborg firar 400 år.
– Det är ett väldigt positivt initiativ som flygplatsen tar och det är helt i linje med jubileumsarbetet inför 2021, säger Camilla Nyman, tf VD, Göteborg & Co. Landvetter är den välkomnande entrén till Göteborg och regionen och är ofta det första och sista intrycket av Göteborgsbesöket.

Tankar skrivs ner på blad som sätts upp i önsketrädet. När det är i full blom plockas bladen ner för att skapa en framtidstavla och det är dags för nästa tema.


Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 11 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter cirka 5 miljarder kronor per helår och har 2 600 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00