Gå direkt till innehåll
Nu kan du checka in ditt bagage i expressautomater på Luleå Airport och Göteborg Landvetter Airport

Pressmeddelande -

Nu kan du checka in ditt bagage i expressautomater på Luleå Airport och Göteborg Landvetter Airport

Swedavias nya Self Bagtag Express-automater ska förbättra och effektivisera passagerarflödet och göra resenärernas incheckningsmomentet ännu snabbare och smidigare. Om resenären har möjlighet att själv checka in i förväg, behöver man nu bara skriva ut en ”bagtag” i automaten och lämna in sitt bagage vid ankomst till flygplatsen.

Sex automater finns nu utplacerade på Göteborg Landvetter Airport respektive Luleå Airport och tjänsten kommer att vara tillgänglig under en testperiod som löper fram till mitten av augusti.

– Detta är en del av vårt innovationskoncept där vi kontinuerligt testar nya metoder och tjänster för att se hur de kan gynna våra resenärer i verkligheten, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport. Vi ser att effektivitet och smidiga flöden är bland det allra viktigaste för våra resenärer, särskilt för dem som reser ofta.

– Self Service Check-in bidrar till effektiva och smidiga flöden, vilket är en av delarna i vårt arbete med att skapa och möta våra resenärers efterfrågan på enkelhet, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef Luleå Airport.

Self Service-konceptet är en del av Swedavias satsningar på flexibla och effektiva automatiserade lösningar. Sedan tidigare finns incheckningsautomater, automatiserade bagage drop, samt automatiserade inpasseringsgrindar i säkerhetskontrollen och gaterna.

De första flygbolagen att köpa Self Bagtag Express-tjänsten av Swedavia är SAS och Norwegian.

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige.

Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,5 miljarder kronor per helår och har 2 800 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00