Gå direkt till innehåll
Norwegian lanserar sex nya linjer inför vintersäsongen 2024/2025

Pressmeddelande -

Norwegian lanserar sex nya linjer inför vintersäsongen 2024/2025

Norwegian lanserar hela sex nya linjer inför vintern 2024/2025, varav flera är nya destinationer från Stockholm Arlanda Airport respektive Göteborg Landvetter Airport.

Norwegian expanderar sitt utbud av linjer på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför vinterprogrammet 2024/2025. Totalt kommer Norwegian att lansera sex nya linjer varav flera är helt nya destinationer. Från Stockholm Arlanda kommer man att trafikera den nya destinationen Hurghada, Egypten, samt Agadir, Marocko, och Dubai. Från Göteborg Landvetter kommer Norwegian att trafikera Teneriffa, samt de nya destinationerna Hurghada, Egypten, och Marrakech, Marocko.

–Norwegians satsning på ytterligare direktlinjer från både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport är ett tydligt tecken på att det fortfarande finns en stark efterfrågan på resor till utlandet, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning på Swedavia. Vårt främsta mål är att underlätta för människor att träffas, oavsett om det är för affärer, fritid eller för att besöka familj och vänner, och Norwegian med sitt omfattande nätverk spelar en viktig roll i att knyta samman Sverige med väletablerade marknader i Europa och övriga världen, säger hon.

– Det är glädjande att kunna erbjuda ett stort och varierat linjenät under vinterhalvåret – och särskilt kul att lansera nya, spännande destinationer som har varit efterlängtade bland våra kunder. Vi tror att de nya linjerna blir populära bland nordborna som vill resa och uppleva nya, solsäkra destinationer under vinterhalvåret, säger Magnus Thome Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.  

Med start den 30 oktober 2024 kommer Norwegian att trafikera sträckan Stockholm Arlanda (ARN) – Hurghada (HRG) en gång i veckan och Stockholm Arlanda (ARN) – Agadir (AGA) en gång i veckan med start den 1 november 2024. Stockholm Arlanda (ARN) – Dubai (DWC) kommer att trafikeras två gånger i veckan med start den 13 december 2024.

Med start den 29 oktober 2024 kommer Norwegian att trafikera sträckan Göteborg Landvetter (GOT) – Teneriffa (TFS) en gång i veckan och Göteborg Landvetter (GOT) – Hurghada (HRG) en gång i veckan med start den 31 oktober 2024. Rutten Göteborg Landvetter (GOT) – Marrakech (RAK) kommer att trafikeras en gång i veckan från den 2 november 2024.

Mer information finns på https://www.norwegian.com/se/

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.

Om Norwegian
Norwegian har i dag över 5000 anställda. Huvudmarknaden är Norden med ett stort linjenät till över 110 destinationer mellan Norden och resten av Europa. Från Sverige flyger Norwegian direkt till ett 50-tal destinationer och trafikerar även ett antal inrikeslinjer. I våras började bolaget flyga från två nya flygplatser i Sverige med direktflyg till Spanien från Stockholm Skavsta Airport och Växjö Småland Airport. Norwegian har stort fokus på hållbarhet med ett mål om att minska utsläppen med 45 procent fram till 2030, vilket är i linje med 1,5 graders målet i Parisavtalet. För att vi ska nå dit arbetar bolaget med tre parallella delar; att förnya flygplansflottan till ännu mer bränsleeffektiva flygplan, att med avancerad teknik i cockpit flyga mer effektivt och genom att öka inblandningen av fossilfria flygbränslen.

Swedavias arbete för ett fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst klimatarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia vill hjälpa resenärer att själva minska klimatavtrycket från sin resa och bidra i omställningen till ett fossilfritt flyg och samarbetar därför med Fly Green Fund. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedaviaflygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Sedan 2020 är Swedavias egen flygplatsverksamhet fossilfri vid samtliga tio flygplatser. Koncernen omsatte under 2023 cirka 5,9 miljarder kronor och har cirka 2 600 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll

Foto: Kalle Sanner

Swedavias delårsrapport för det första kvartalet 2024: Fler resenärer, stärkt kommersiellt utbud och förbättrat linje- och destinationsutbud ledde till ökad nettoomsättning, förbättrat EBITDA och stärkt kassaflöde

Nettoomsättningen för perioden ökade med 154 MSEK och uppgick till 1 443 MSEK. Ett ökat antal resenärer och avgiftsjusteringar har bidragit till ökningen. Kassaflödet för perioden var positivt och uppgick till 57 MSEK, en ökning med 76 MSEK jämfört med föregående år. Swedavia redovisar en EBITDA på 175 MSEK för kvartalet vilket är en ökning med 55 MSEK jämfört med föregående år.

Resenärer på Malmö Airport. Foto: Swedavia

Swedavias trafikstatistik för maj 2024: Utrikesresandet inom Europa fortsätter att prioriteras trots det makroekonomiska läget - parallellt med en fortsatt svag utveckling för inrikesflyget

Under maj reste drygt 3 miljoner resenärer via någon av Swedavias tio flygplatser. Det är en ökning med 2 procent jämfört med maj i fjol. Trots ett osäkert makroekonomiskt läge ökade utrikestrafiken med 6 procent drivet av ett ökat utrikesresande inom Europa. Det redan svaga inrikesresandet påverkades ytterligare negativt av helgdagarna i maj och minskade med 11 procent.