Gå direkt till innehåll
Norwegian lanserar ny direktlinje från Umeå Airport till Alicante

Pressmeddelande -

Norwegian lanserar ny direktlinje från Umeå Airport till Alicante

Första flight till Las Palmas firades lite extra, resenärerna bjöds på bubbel och godis i terminalen innan avgång. Flertalet av passagerarna är vana resenärer till Gran Canaria och uppskattade möjligheten till att nu kunna flyga reguljärt.

– Varje torsdag kväll är det avgång till Las Palmas, det ger enorma möjligheter för den som vill ha friheten att själv planera sin resa. Att Norwegian nu väljer att även lansera en direktlinje till Alicante visar att bolaget satsar på Umeå Airport och det är vi givetvis mycket glada över, säger en positiv flygplatschef Bengt-Ove Lindgren, Umeå Airport.

– I samband med att vi etablerar en bas i Alicante öppnar det nya möjligheter för oss att satsa ännu mer på regionerna när vi fortsätter att expandera. Vi har en stark tro på att bygga nya marknader och Umeå Airport är en viktig samarbetspartner för oss. Vår Las Palmas satsning från Umeå går över förväntan och vi hoppas nu att västerbottningarna även ska uppskatta vår nya direktlinje till Alicante som startar till sommaren 2013, säger Åsa Larsson, Informationschef på Norwegian.

För mer information om Umeå Airportsdestinationer och avgångar se www.umeaairport.se

För ytterligare kommentarer kontakta Umeå Airports flygplatschef B-O Lindgren på

telefon 070-522 14 28 Marknads- och kommunikationschef Linda Jonsson på telefon 0767-80 95 83 eller Åsa Larsson, Informationschef Norwegian 0735-22 22 42

 

Om Umeå Airport
Umeå Airport har ett unikt läge genom sin närhet till Umeås centrum. Vi finns för att stärka och utveckla näringslivet, offentlig sektor och alla som bor i och reser till regionen, genom att erbjuda en välutvecklad flygtrafik och ett brett utbud av kringtjänster. Våra kunder möter en miljöanpassad och kostnadseffektiv flygplats. Vi är ett 100-tal medarbetare vid Swedavia på Umeå Airport, och totalt arbetar cirka 500 personer i ett 15-tal företag på flygplatsen.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 11 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter cirka 4,7 miljarder kronor per helår och har 2 500 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00