Gå direkt till innehåll
Foto: Jörgen Syversen, Norwegian
Foto: Jörgen Syversen, Norwegian

Pressmeddelande -

Norwegian återvänder till Åre Östersund Airport med direkttrafik till Stockholm Arlanda

Norwegian fortsätter att utveckla linjenätverket och börjar lagom till jul återigen trafikera sträckan Stockholm Arlanda – Åre Östersund.

Efter några års paus återstartar nu Norwegian direktlinjen med en tidtabell väl anpassad för att erbjuda stockholmarna en långhelg med skidåkning i populära Åre, ca 1,5 timmars bilresa från Åre Östersund flygplats. Något fler än hälften av resenärerna på sträckan är privatresenärer, men andelen affärsresande har ökat under året.

–Vi välkomnar Norwegian tillbaka till vår flygplats och är glada över det utökade utbudet av direktflyg mellan Stockholm och Åre Östersund under vintersäsongen för våra resenärer. Direktförbindelserna är också viktiga för besöksnäringen i regionen, säger Peter Fahlén, flygplatschef Åre Östersund Airport på Swedavia.

Med start 22 december kommer Norwegian flyga Stockholm Arlanda Airport (ARN) - Åre Östersund Airport (OSD) två gånger i veckan, på torsdagar och söndagar. Under jul och nyår trafikeras sträckan mellan 22 december och 8 januari för att sedan återupptas mellan 16 februari och 23 mars 2023.

Swedavias arbete för ett fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst klimatarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedavia flygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

För mer information kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 00 00 eller press@swedavia.se.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsatte under 2021 cirka 2,7 miljarder kronor och har närmare 2 300 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00