Gå direkt till innehåll
Lågkostnadbolaget Transavia från Nederländerna etablerar sig på Stockholm Arlanda Airport med två linjer.
Lågkostnadbolaget Transavia från Nederländerna etablerar sig på Stockholm Arlanda Airport med två linjer.

Pressmeddelande -

Nederländska Transavia öppnar direktlinjer från Stockholm Arlanda Airport

Det nederländska lågkostnadsbolaget Transavia etablerar sig på Stockholm Arlanda Airport. Från och med nästa sommar öppnar bolaget åretruntlinjer sju gånger i veckan till München och Eindhoven.

Allt fler lågkostnadsbolag väljer att etablera verksamhet till och från Stockholm och Arlanda. Nu kommer nederländska Transavia med sju avgångar i veckan till tyska München (tre gånger/vecka) och nederländska Eindhoven (fyra gånger/vecka).

– Vi är väldigt glada över att Transavia har valt Stockholm-Arlanda för sina nya linjer. Den senaste tiden har vi sett en stadig volymtillväxt mellan Stockholm och den holländska marknaden. Eindhoven är en viktig destination för många företag i Stockholmsområdet, samt en väldigt trevlig stad för privatresenärer – ett fantastiskt alternativ i Nederländerna till Amsterdam. Vi har också sett växande efterfrågan till München de senaste åren och är därför mycket nöjda över att kunna erbjuda våra passagerare ett riktigt bra lågkostnadsalternativ till Tysklands tredje största stad, säger Elizabeth Axtelius, direktör för Swedavia Aviation Business.

Premiärturen till München sker den 26 mars 2017 och till Eindhoven den 3 april. Transavia är en del av Air France KLM-Group och erbjuder både charter- och reguljärtrafik till sommar- och vinterdestinationer i Europa. Bolaget är ledande på den nederländska fritidsresemarknaden.

– Vi är väldigt glada att nu kunna erbjuda reguljärtrafik till München och Eindhoven sju gånger i veckan. Vi ser fram emot att erbjuda både bra service och attraktiva priser till resenärer på den svenska marknaden. Vi tror starkt på att de här linjerna har mycket att erbjuda både business- och fritidsresenärerna, säger Paul de Raad, vice president för marknad- och e-handel i Transavia.

Eindhoven, tolv mil från Amsterdam är en aktiv och spännande stad. Staden är en nederländsk hotspot inom främst design och teknologi. München är en kulturell världsstad som kombinerar sin rika historia med spännande modernitet.

Transavia bildades 1965 och har sju hemmabaser i Nederländerna, Frankrike och Tyskland. Bolaget flög förra året 11,5 miljoner passagerare och flyger även från Italien, Spanien och Portugal. Totalt flyger Transavia till mer än 110 europeiska destinationer samt till Nordafrika och Dubai. Bolaget har nära 70 moderna Boeing 737-800-plan i sin flotta.

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige.

Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,5 miljarder kronor per helår och har 2 800 medarbetare.

Kontakter

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00