Gå direkt till innehåll
Så kommer det nya hotellet i anslutning till terminalen att se ut. Visionsbild: Wingårdh Arkitekter
Så kommer det nya hotellet i anslutning till terminalen att se ut. Visionsbild: Wingårdh Arkitekter

Pressmeddelande -

Göteborg Landvetter Airport expanderar terminalbyggnad i norr

Swedavia genomför de närmsta åren en stor expansion av Göteborg Landvetter Airport för att möta regionens behov av ökad tillgänglighet. Utbyggnaden sker i etapper av den norra och södra delen av flygplatsterminalen för att möta resenärsökningen och bidra till att bygga framtidens flygplats.

År 2017 var återigen ett rekordår för Göteborg Landvetter Airport, som nu närmar sig sju miljoner resenärer på ett år. För att säkerställa och förbättra kapaciteten för bagagehantering och säkerhetskontroll utvecklar Swedavia den norra delen av terminalbyggnaden.

Projektet, Terminalexpansion norr, omfattar byggnationen av ett nytt hotell kopplat till terminalen, en gemensam säkerhetskontroll för inrikes- och utrikesresenärer samt ett nytt bagagehotell. Kontraktspart för entreprenaden är Peab och operatör för hotellet blir Scandic. Signeringen av avtalen ägde rum fredagen den 23 februari 2018.

Uppdraget är en totalentreprenad med partnering som samverkansform. I ett partneringprojekt frångår både beställare och leverantör sina traditionella roller och arbetsmetoder och bildar en gemensam organisation med gemensam ekonomi och gemensamma mål för att öka förtroendet parterna emellan och effiktivisera byggprocessen.

– Vi har en fantastisk trafikutveckling och sedan 2012 har resenärsantalet ökat med över 40 %, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör Göteborg Landvetter Airport. Att växa hållbart är en förutsättning för vår verksamhet. Det är glädjande att vi tillsammans med Peab bygger ett nytt bagagehotell, säkerhetskontroll och ett nytt miljöcertifierat hotell som kommer att drivas av Scandic och som öppnar 2021.

– Det är otroligt spännande och roligt att få vara med och bygga ett av Göteborgs nya landmärken. Extra bra känns det att driva projektet i samverkan med Swedavia där vi tillsammans arbetar för att hitta de bästa lösningarna för projektet, säger Stellan Haraldsson, regionchef på Peab region Bygg Väst

För mer information, kontakta Swedavia pressjour: 010-10 90 100 eller press@swedavia.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf presschef - Acting Head of Media Relations Press & media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press & media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll