Gå direkt till innehåll
Michael Persson Gripkow ny marknadsdirektör på Swedavia

Pressmeddelande -

Michael Persson Gripkow ny marknadsdirektör på Swedavia

Swedavia har tillsatt tjänsten som marknadsdirektör med Michael Persson Gripkow. Michael kommer till Swedavia från tjänsten som marknads-kommunikationschef vid Visit Sweden. Som sådan är han väl insatt i flygets betydelse för tillgängligheten till Sverige samt hur destinationsutveckling och marknadsföring kan utvecklas på kort och lång sikt.

- Det internationella intresset för Sverige är rekordstort. Vi ska vässa vårt erbjudande ytterligare och attrahera fler direktförbindelser så att fler kan besöka oss samtidigt som vårt näringsliv får bättre förbindelser gentemot omvärlden, säger Michael Persson Gripkow.

Michael har en lång bakgrund inom strategisk marknadsföring, försäljning, produkt- och affärsutveckling samt varumärkesstrategi. Han har tidigare arbetat internationellt i ledande positioner för flera av våra mest kända svenska varumärken såsom SAS, Absolut Vodka och Volvo.

- Stockholm Arlanda Airport är den flygplats i Norden som växer allra snabbast i antalet resenärer. Genom att utveckla fler destinationer och underlätta för såväl våra kunder som för resenärerna är vi övertygade om att den positiva utvecklingen kan fortsätta, meddelar Michael Persson Gripkow.

Michael Persson Gripkow tillträdde sin nya tjänst den 7 augusti och ska ingå i Swedavias koncernledning.

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 11 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter cirka 4,5 miljarder kronor per helår och har 2 500 medarbetare.

Kontakter

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00