Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Lufthansa firar 60 år på den svenska flygmarknaden

Den 20 april 1959 lyfte en Vickers Viscount-flight från Hamburg med destination Stockholm Bromma. Därmed hade Lufthansa invigt sin första svenska direktlinje. Tre år senare, 1962, flyttades trafiken till det nybyggda Stockholm Arlanda Airport - och samma år vigdes för första gången ett svenskt par ombord på Lufthansas flight på väg mot Hamburg. 1970 utökades Lufthansa den svenska trafiken med Göteborg som ny destination. Idag uppmärksammades det med ett jubileum på Arlanda att det tyska flygbolaget har trafikerat Sverige i 60 år.

- Vi vill tacka Lufthansa för de 60 år av svensk-tyska förbindelser som gjort att resenärerna under så lång tid kunnat flyga mellan de båda länderna på ett smidigt sätt. Under 2018 flög över 1,5 miljoner passagerare med Lufthansa från Göteborg och Stockholm, och på Arlanda är Lufthansa det tredje största flygbolaget idag, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

- Vi är stolta över att ha en lång historia av att koppla samman Sverige och Tyskland. Vår första flygning till Stockholm Bromma för 60 år sedan gjordes med ett Vickers-Viscount-flygplan. Sedan 1959 har Lufthansa varit ett pålitligt flygbolag som via våra nav förbinder Sverige med världen. Idag erbjuder Lufthansa 124 turer i veckan mellan de två länderna, vilket motsvarar 20 588 flygstolar. Även i framtiden kommer vi att fortsätta erbjuda våra kunder en premiumservice ombord på våra moderna, mer bränsleeffektiva flygplan, säger Gabriel Leupold, Senior Director Sales Nordic & Baltic Countries på Lufthansa Group.

Lufthansa flyger flera gånger dagligen från de två stora naven Frankfurt och München till Arlanda och Göteborg Landvetter.

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Presskontakt

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00

Relaterat innehåll