Gå direkt till innehåll
Bild från utställningen We Can All Contribute.
Bild från utställningen We Can All Contribute.

Pressmeddelande -

Läkare Utan Gränser ställer ut på Visby Airport: We Can All Contribute

Nu öppnar en utställning på Visby Airport som belyser Läkare Utan Gränsers HIV-arbete i Sydafrika. Bakom utställningen står bröderna Christian och Carl-Johan Brandt och deras bok Face the Reality. Tillsammans har bröderna startat rörelsen We Can All Contribute och med den vill de visa på allas förmåga att kunna bidra till en bättre värld. Utställningen är en hyllning till livet – men också ett minne till alla de som förlorat kampen mot hiv.

2011 startade Läkare Utan Gränser projektet ”Bending the Curves” (fritt översatt ”bryta trenden”) i KwaZulu-Natalprovinsen i Sydafrika. Projektet går ut på att pröva flera innovativa metoder för prevention av hiv, och att samtidigt öka tillgången till testning och behandling. Syftet är inte bara att få människor att överleva och få en chans till normala liv, utan också att ha en inverkan på själva epidemin.

2015 besökte de svenska fotograferna Christian och Carl-Johan Brandt Läkare Utan Gränsers projekt för att ta bilder till fotoboken ”Face The Reality”. Nu kommer ett urval av deras bilder att visas i fotoutställningen ”We can all contribute” på Visby Airport. Utställningen är en hyllning till livet – men också ett minne till alla de som förlorat kampen mot hiv. Förutom att medvetandegöra projektet Bending the Curves för omvärlden har alla intäkter från boken skänkts till Läkare Utan Gränser.

- Hand i hand med vårt medicinska arbete går uppgiften att berätta om det vi bevittnar ute i världen. Det gör vi i hopp om att det ska förändra situationen för de människor vi hjälper.Vi är väldigt glada att få synas på Swedavias flygplatser och med hjälp av bröderna Brandts bilder kunna visa vilken skillnad det innebär för människor som lever med hiv att få tillgång till sjukvård och livsnödvändiga mediciner, säger Heléne Atterday, ansvarig för företagssamarbeten på Läkare Utan Gränser.

- Swedavia har ett pågående nära samarbete med Läkare Utan Gränser. Därför känns det mycket bra att vår flygplats nu blir en arena för att lyfta det viktiga arbete som Läkare Utan Gränser utför i världen, samtidigt som utställningens bilder visar på hopp. Det är en fin kombination som vi vill att våra resenärer ska få ta del av, säger Gunnar Jonasson, flygsplatschef på Visby Airport.

Utställningen är finansierad av Svenska PostkodLotteriet och producerad av Firewater.

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Kontakter

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00

Relaterat innehåll