Gå direkt till innehåll
Swedavia vann Digital PR Awards 2017 i sin grupp. Bild: Swedavia.
Swedavia vann Digital PR Awards 2017 i sin grupp. Bild: Swedavia.

Pressmeddelande -

Kommunikationspris till Swedavia

Swedavia tog hem priset för företag inom transport när Digital PR Awards avgjordes i veckan. Priset är en vidareutveckling av det tidigare priset Årets Nyhetsrum och delas ut av Mynewsdesk.

Årets tävling var tuffare än någonsin. Den nyintroducerade datakomponenten innebar att de nominerade inte bara behövde vara kreativa i sin kommunikation utan även var tvungna att visa på tydliga resultat i sitt PR-arbete. Totalt skickades nästan 150 bidrag in till tävlingen och 30 företag blev nominerade.

För att kvalitetssäkra alla företag som anmält sig så gick en jury igenom samtliga bidrag. En vinnare utsågs efter att en expertpanel gick igenom de nominerade. De fokuserade på olika specialområden för att säkerställa att det vinnande företaget har ett bra helhetsgrepp på sitt PR-arbete. Huvudjuryn bestod av; Anders Sverke, Marknadskommunikatör på Saint-Gobain Abrasives, Hanaw Rashid, Digital strateg på The Amazing Society, Mattias Malmström, VD på Mynewsdesk och Rosalin Gustafsson, Programansvarig PR på Berghs School of Communication.

Motiveringen till vinsten lyder: ”Swedavia har efter några års målmedvetet arbete tagit ytterligare ett kliv under 2017 och tillhör de företag som – enligt data – lyckats bäst med sin digitala PR. Högt nyhetsvärde och tydliga vinklingar ligger bakom framgången.”

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll