Gå direkt till innehåll
Foto: Hans Uhrus
Foto: Hans Uhrus

Pressmeddelande -

Idag invigdes Göteborg Landvetter Airport bron - "Porten till Västsverige"

Idag, den 8 december kl 15:30, invigdes officiellt bron till Göteborg Landvetter Airport. Bron som ligger vid infarten till flygplatsen knyter effektivt samman logistikområdet och området Airport City som ligger på vardera sidan av Flygplatsvägen.

Bron har byggts för att möta den starka trafiktillväxten och förstärker områdets infrastruktur. Den blir också en viktig länk för det Airport City som nu växer fram på båda sidor av Riksväg 40 i höjd med flygplatsen.

Vid ceremonin tändes brons unika blå belysning för första gången av:

  • Ann-Sofie Hermansson, (S) Kommunstyrelsen ordförande Göteborg
  • Per Vorberg, (M) Kommunstyrelsen ordförande Härryda
  • Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör Göteborg Landvetter Airport Swedavia AB

Den färdiga bron innebär ökade kommunikationsmöjligheter till och från flygplatsen och Airport City. Det tillförs även en cykelbana och nya busshållplatser på bron. Busshållplatserna kommer att trafikeras av Västtrafiks nya linje 612 från Landvetter resecentrum med start den 10 december.

Ämnen

Taggar


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,5 miljarder kronor per helår och har 2 800 medarbetare.

Presskontakt

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00

Relaterade nyheter