Gå direkt till innehåll
Hyllning till Bohuslän invigs på Landvetter

Pressmeddelande -

Hyllning till Bohuslän invigs på Landvetter

TV-bolaget CNN listade nyligen Bohuslän som ett av världens tio vackraste vildmarksområden. Nu inviger Göteborg Landvetter Airport en vägginstallation tillägnad Bohuslän som ska hälsa alla besökare välkomna till regionen. Det är också ett sätt att säga välkommen hem till de västsvenska resenärerna som möts av ljugarbänken, mormors blåvita porslinstallrikar eller ljudet av måsar och hav.

Det senaste året har flera olika installationer invigts på Landvetter. Ett väggkonstverk i samarbete med Göteborgs Internationella Konstbiennal, Hall of Planes för alla flygintresserade – och nu har turen kommit till att hylla Bohuslän. Det är fler som uppskattar vår västsvenska stolthet. När TV-bolaget CNN nyligen listade världens vackraste vildmarksområden kom Bohuslän på en smått sensationell tio i topp-placering.

Bohusläninstallationen är skapad av Charlotte Sandberg och består av en stor vägg med två fönster genom vilka man ser utsikten över klippor och hav. Blåvita porslinstallrikar pryder väggen som symboliserar det klassiska Bohuslän, men med moderna inslag. Recepten på de obligatoriska småkakorna som hör till de bohuslänska kafferepen är QR-kodade. Ljugarbänkarna är omgärdade av ljudduschar som återskapar känslan av att sitta vid havet och höra måsarnas skrik och vågorna som rullar in.

-  Bohuslänsväggen ska representera en blandning av frihet, skönhet, samvaro, granitklipporna, havet och lugnet. Våra resenärer får en visuell upplevelse samtidigt som de kan lära sig mer om vår region.  Flygplatsen är det första som möter våra utländska besökare. Därför har vi skapat en plats som ska skapa nyfikenhet för Bohuslän. Samtidigt vill vi säga välkommen hem till våra västsvenska resenärer, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 11 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter cirka 5 miljarder kronor per helår och har 2 600 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00