Gå direkt till innehåll
Gate och boardingtid i Swedavias flygplatsapp

Pressmeddelande -

Gate och boardingtid i Swedavias flygplatsapp

Nu uppdateras Malmö Airports flygplatsapp med en rad mobila tjänster som gör det smidigare för resenärerna att navigera på flygplatsen. Mest efterfrågad är gate- och boardinginformation för avgående flyg som uppdateras i realtid. Andra funktioner som tillkommer är en reseplanerare för kollektivt resande till och från flygplatsen. Appen finns nu tillgänglig i mobilen för iPhone, Android och Windows Phone 8.

Sedan Swedavia lanserade flygplatsappen 2011 har många resenärer efterfrågat fler funktioner för mobilen som används ”on the go” på väg till och från flygplatsen eller resmålet. Nu uppdateras appen med ett antal resenärsnära funktioner såsom gate- och boardinginformation för avgående flyg samt en funktion som heter reseplaneraren och som visar hur man enklast reser kollektivt till och från flygplatsen.

- Vi har gjort uppdateringar i appen som grundar sig på resenärernas önskemål om snabb tillgång till den här typen av information var man än befinner sig på flygplatsen, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

Nyligen lanserade Swedavia mobiltjänsten The Local´s Guide som är en realtidsreseguide baserad på Instagramflöden. Nu kan användarna även få reseinspiration via appen genom att The Local´s Guide inkluderats i den nya versionen.

I appen ingår samtliga Swedavias flygplatser där den förvalda flygplatsen styrs av vilken position resenären befinner sig på.

Hämta appen här:
iPhone:
http://appstore.com/swedaviaswedishairports

Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=se.swedavia.arlanda

I dag lanseras även den första versionen av appen för Windows Phone 8 och Windows 8.


Följande flygplatser ingår i appen: Malmö Airport, Stockholm Arlanda Airport, Göteborg Landvetter Airport, Bromma Stockholm Airport, Ronneby Airport, Visby Airport, Åre Östersund Airport, Umeå Airport, Luleå Airport samt Kiruna Airport.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter cirka 5 miljarder kronor per helår och har 2 600 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00