Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fortsatt passagerarökning under februari

Under februari reste 2,4 miljoner resenärer till eller från någon av Swedavias elva flygplatser. Det motsvarar en ökning med tio procent jämfört med motsvarande period föregående år. Antalet inrikes resenärer ökade med elva procent till en miljon resenärer och antalet utrikes resenärer med nio procent till 1,4 miljoner resenärer.

- Fler väljer att flyga såväl inom som till och från Sverige. Det är en oerhört positiv utveckling såväl för oss som för de näringar som är beroende av goda förbindelser, säger Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia.

Ökningen av antalet utrikes resenärer består både av resenärer inom Europa, nio procent, och interkontinentala resenärer, sex procent. Antalet landningar i linjefart och charter vid Swedavias flygplatser under februari var 16 200 vilket är en ökning med fem procent.

Statistiken omfattar jämförelser med motsvarande flygplatser föregående år. Utförligare trafikstatistik finns på www.swedavia.se under Press och Trafikstatistik.

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 11 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter cirka 4,5 miljarder kronor per helår och har 2 500 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf presschef - Acting Head of Media Relations Press & media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press & media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00