Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fortsatt passagerarökning på Malmö Airport

Inrikestrafiken ökade under första kvartalet 2011 med hela 17 procent jämfört med första kvartalet 2010. Utrikestrafiken ökade under första kvartalet 2011 med 2 procent men under mars månad minskade antalet resenärer på grund av att en relativt stor andel chartertrafik till Egypten fick ställas in. Från och med juli månad förväntas utrikestrafiken öka stort då lågprisbolaget Ryanair börjar flyga på Malmö Airport.

I den resvaneundersökning som genomförs varje kvartal på Malmö Airport är det tydligt att danska passagerarna gärna reser från Malmö Airport om priset på flygbiljetter är lågt. Under period som den svenska kronan stod som lägst var 14 % av alla avresande passagerare på reguljära lågprislinjer från flygplatsen boendes i Danmark.

- Ryanair introducera två nya linjer från Malmö i sommar. Den ena till Alicante med start 30 juni och den andra till Malaga med start 3 juli. Sydsvensken får ett utökat reseutbud från Malmö Airport men vi förväntar oss också att antalet danska resenärer kommer att öka, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

- Under februari månad introducerade Malmö Airport en ny prisstrategi för flygbolag vilken har gjort flygplatsen till ett av de billigaste flygplatsalternativen i sitt upptagningsområde, säger Brett Weihart, flygmarknadschef på Malmö Airport. Det är glädjande att tre lågprisbolag nu kommer att trafikera linjer från Malmö. Norwegian, Nordens största lågprisbolag, flyger inrikes. Ryanair, Europas största och Wizz Air, Öst Europas största, flyger utrikestrafik från flygplatsen, fortsätter Brett Weihart.

Trafikstatistiken för Malmö Airport och Swedavias övriga flygplatser finns på www.swedavia.se under Press och Trafikstatistik.

 

För ytterligare kommentarer kontakta:

Brett Weihart på telefon 0708-50 10 05

Peter Weinhandl på telefon 040-613 12 00

 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Malmö Airport ägs, drivs och utvecklas av Swedavia AB . Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00