Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fortsatt ökning för Göteborg Landvetter Airport

Trenden med ökat resande från Landvetter under sommarmånaderna håller i sig och inledningen av hösten visar ökande siffror. 473 660 personer reste till eller från Landvetter under september, vilket är en ökning med 4 procent jämfört med samma period förra året.

Den totala ökningen för årets nio första månader ligger på 3 procent och antalet resenärer är 3 781 593 hittills i år.

— En relativt stark ekonomi i kombination med stor tillgång på flygresor gör att våra resenärer blir fler. Det är vi jätteglada för och vi fortsätter att jobba med vårt utbud, både av destinationer och shopping och upplevelser på flygplatsen, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör.

Antalet utrikesresenärer uppgick under september till 342 505, en ökning med 4 procent jämfört med motsvarande månad förra året. Hittills i år har 2 838 441 utrikesresenärer rest till eller från Göteborg Landvetter Airport.
Inrikesresenärerna är 5 procent fler i september i år jämfört med september 2012, 131 155 stycken. Det sammanlagda antalet inrikesresenärer är 943 152 under jan - sept, vilket är en nedgång med 1 procent jämfört med förra året.

Antalet landningar på Landvetter i september 2013 var 2 816, vilket är en ökning med 3 procent.

— Suget efter resor är stort i Västsverige och vi ser ett behov av att stärka tillgängligheten till vår region. Vi jobbar också på flera fronter för att få till nya linjer. Just nu träffar vi flygbolag på Routes, året stora mässa för flygplatser och flygbolag, säger Charlotte Ljunggren.

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter cirka 5 miljarder kronor per helår och har 2 600 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00