Gå direkt till innehåll
Förbi en miljon resenärer på Luleå Airport

Pressmeddelande -

Förbi en miljon resenärer på Luleå Airport

Antalet passagerare som reser till och från Luleå Airport fortsätter att växa. För att möta denna positiva utveckling genomgår flygplatsen en omfattande ombyggnation. Etapp 1 är klar, vilket omfattar en ansiktslyftning av gate 5 samt ny placering av flygplatsens Information och flytt av befintligt Café som bytt namn till Mat och Fika i ankomsthallen.

Nu pågår etapp 2 som är den mest utmanande och omfattande förändringen. Den nya entrén börjar ta form, taket i incheckningsområdet höjs 15 meter och säkerhetskontrollen flyttar en våning upp och golvbyte på övre plan pågår förfullt. Allt medan den dagliga verksamheten bedrivs samtidigt.

- Den positiva trafikutvecklingen visar tydligt att flyget har en viktigt roll för regionen, och ombyggnationen är nödvändig för att flygplatsen ska kunna bidra till dess utveckling. Vi hoppas att våra resenärer har förståelse för att det under vissa perioder kan bli längre väntetider och logistiska förändringar. Även om vi bara fått positiva reaktioner ser vi gärna att de som ska flyga kommer hit en stund tidigare än vanligt, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef.

För mer information och ytterligare frågor kontakta Ann-Christin Viklund, flygstationschef tfn: 070-214 47 69. 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 11 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter cirka 4,7 miljarder kronor per helår och har 2 500 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00