Gå direkt till innehåll
Kristianstad, Foto Kristianstads kommun, fotograf Cecilia Sandén
Kristianstad, Foto Kristianstads kommun, fotograf Cecilia Sandén

Pressmeddelande -

Flyglinje Kristianstad - Bromma Stockholm Airport invigs idag

Klockan 06.10 idag lyfte det första planet mellan Kristianstad och Bromma Stockholm Airport. 07.45 går returen tillbaka till Kristianstad. Den nya linjen trafikeras av BRA och knyter samman Kristianstad med Stockholm och övriga Sverige.

Genom den nya flyglinjen underlättas möten och kontakter för det lokala näringslivet, politiker och turister. Kristianstadsbor har nu möjligheten att smidigt flyga inom Sverige via Bromma Stockholm Airport och övriga Sverige når nu enkelt Kristianstad.

– Vi är glada för den nya linje som kopplar samma Kristianstad med oss här på Bromma Stockholm Airport. Vi kan tillsammans skapa förutsättningen för ett snabbt och effektivt resande mellan Kristianstad och övriga Sverige, säger Mona Glans, flygplatsdirektör på Bromma Stockholm Airport.

Linjen Kristianstad - Bromma Stockholm Airport trafikeras med 16 flygningar per vecka, med 3 tur- och returresor varje dag, där restiden är 1 timme och 15 minuter. BRA erbjuder möjlighet att flyga med 100 procent biobränsle.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Presskontakt

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00

Relaterat innehåll