Gå direkt till innehåll
Flyget ökar tillgängligheten till och från Gotland

Pressmeddelande -

Flyget ökar tillgängligheten till och från Gotland

Under hösten är tillgängligheten till och från Gotland bättre än på många år. Totalt finns upp till 40 avgångar till och från ön dagligen. Den stora ökningen sker till och från Arlanda där kapaciteten mer än fördubblats sedan förra året tack vare Nexjets och Gotlandsflygs satsningar.

Nytt för hösten är att det från och med 14 september går två avgångar till Arlanda på lördagar.

-  Tack vare flygbolagens satsningar att öka trafiken till och från Gotland gör vi vår ö än mer tillgänglig för alla, vilket i sin tur kan bidra till ökad inflyttning. Det är en fantastiskt utveckling för boende, näringslivet och besöksnäringen. Att tillgången på platser ökar bidrar till Gotlands attraktivitet, säger Gunnar Jonasson flygplatschef Visby Airport.

Förutom Arlanda och Bromma kan man även flyga direkt till Göteborg, Ängelholm och Malmö från Visby Airport. Dessutom har antalet charteravgångar ökat, att flyga direkt till sol och värme har blivit allt  mer populärt bland gotlänningar.

- Under hösten har vi uppemot 20 avgångar till de attraktiva Medelhavsdestinationerna Kroatien, Turkiet, Kreta och Mallorca. Vi har även utökat antalet parkeringsplatser på korttidsparkeringen som är gratis för dem som hämtar eller lämnar eller som bara vill äta lunch på flygrestaurangen, avslutar Gunnar Jonasson.


Ämnen

Kategorier

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter cirka 5 miljarder kronor per helår och har 2 600 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00