Gå direkt till innehåll
Flyg till Beirut från Malmö och Stockholm

Pressmeddelande -

Flyg till Beirut från Malmö och Stockholm

I dag startar Wings of Lebanon en av sina två nya direktlinjer mellan Sverige och Libanon. De skånska resenärerna kommer nu att kunna flyga till Beirut från Malmö Airport en gång i veckan, och från den 4 juni går två flygningar i veckan från Stockholm Arlanda Airport till den libanesiska huvudstaden.

Det är cirka sex år sedan det gick direktlinjer mellan Sverige och Libanon. Med den potential som finns i destinationen Beirut startar nu det libanesiska flygbolaget Wings of Lebanon tre direktavgångar i veckan, en från Malmö Airport och två från Arlanda.

- Vi är mycket glada över att kunna öka tillgängligheten till Libanon från Sverige. I dagsläget flyger drygt 11 000 transfererande resenärer per år mellan Stockholm och Beirut, och även i södra Sverige finns en stark efterfrågan på flyg till Beirut. Därför är det väldigt positivt att Wings of Lebanon nu startar direkttrafik från två av våra tio flygplatser, säger Elizabeth Axtelius, Aviation Business Director på Swedavia.

Avgångarna från Arlanda sker på tisdagar och söndagar medan den veckovisa avgången från Malmö Airport sker på torsdagar. Biljetter till avgångarna bokas via www.nakhalonline.com.

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige.

Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,5 miljarder kronor per helår och har 2 800 medarbetare.

Kontakter

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00