Gå direkt till innehåll
Fler väljer flyget till Stockholm

Pressmeddelande -

Fler väljer flyget till Stockholm

Antalet resenärer vid Göteborg Landvetter Airport fortsätter att öka i antal. Under januari 2012 ökade det totala resandet med nio procent jämfört med samma period föregående år. Framförallt sker tillväxten på resandet inom Sverige. Inrikesflyget ökade med 21 procent, och utrikestrafiken fem procent.

Under januari månad reste 356 529 resenärer till och från Göteborg Landvetter Airport. Det motsvarar en ökning med nio procent jämfört med samma period föregående år. Utrikestrafiken ökade med fem procent och uppgår till 258 310 resenärer och inrikestrafiken med 21 procent och uppgår till 98 219 resenärer.
- Fler väljer att flyga till och från sitt arbete. Det visar flygets styrka som kollektivtransportmedel när det gäller att resa snabbt och pålitligt. Dessutom är det tydligt att flyget har en viktig roll för näringslivet i Västsverige, säger Olle Sundin, flygplatsdirektör Göteborg Landvetter Airport.

Inrikesflyget tar dig till Borlänge, Luleå, Umeå, Sundsvall, Visby, Östersund och Stockholm från Göteborg Landvetter Airport. Sträckan Göteborg – Stockholm är den som ökar mest. Närmare 20 avgångar med Malmö Aviation, SAS och Norwegian finns att välja på varje dag från Göteborg Landvetter Airport till Stockholm Bromma Airport och Stockholm Arlanda Airport. Närmare 94 500 resenärer valde flyget som kollektivtransportmedel till och från Stockholm under januari.

Antalet landningar i linjefart och charter vid Göteborg Landvetter Airport under januari var 2 465 vilket är en minskning med tre procent. Inrikes ökade med 14 procent och uppgår till 749 medan utrikes uppgår till 1701, en minskning med nio procent jämfört med samma period förra året.

Statistiken omfattar jämförelser med föregående år. Utförligare trafikstatistik finns på www.swedavia.se under Press och Trafikstatistik.

För ytterligare information, kontakta:
Annika Hilmersson, kommunikationschef Swedavia Göteborg Landvetter Airport.
Telefon 031 – 94 11 98

 

Ämnen

Taggar

Regioner


Göteborg Landvetter Airport är Västsveriges internationella flygplats med närmare 100 direktlinjer ut i världen. Flygplatsen utgör en viktig del av Västsveriges infrastruktur när det gäller behovet av flygtransporter för både passagerare och frakt. Göteborg Landvetter Airport är Swedavias näst största flygplats. Totalt sysselsätts cirka 3 500 personer i ett hundratal företag på Göteborg Landvetter Airport.

Presskontakt

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00